11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet

Sůl kamenná bez jodu - jemná 7kg - v zásobním kbelíku

 
  • 1 z 3
 

Vhodná na povrchové nasolování sýrů a povrchovou afinaci kůrky. Pro solné nálevy.

ťapka - krátký popis Balení pro hygienické a suché uchování soli.  tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 156,25 Kč bez DPH
175 Kč / ks    
Kód produktu 6124
Kategorie Soli, cukr
 

sůl kamenná bez přidaného jodu jemná - 7kg zásobní obal         ťapka - popis              

 

Vhodná na povrchové nasolování sýrů a povrchovou afinaci kůrky. Vhodná pro solné nálevy. Podpora zrání kůrky u tvrdých a polotvrdých sýrů.

 


Sůl není jodizovaná, tzn. není do ní přidáván jód, obsahuje pouze přirozené množství.

Roztok k nasolování sýrů by pro správné nasolení měl být kolem 20% soli.

Nasolováním sýrů se koncentrace solné lázně snižuje a je potřeba sůl doplňovat. Při koncentraci pod 16% hrozí napadnutí solné lázně kvasinkami, plísněmi a nežádoucími bakteriemi a jejich následnému přenesení na sýry. Dále nedojde k potřebnému nasolení a tím může dojít také k rozvoji nežádoucích mikroorganismů v sýru. Proto je nutné roztok kontrolovat průběžně dle četnosti nasolování.

Pouhým odhadem nejsme schopni rozeznat koncentraci solného roztoku.

Při přípravě solné lázně je třeba zvažovat velikost a množství nasolovaných sýrů.