Tažené a polotvrdé sýry, máslo - plast
Tahání Korbáčků odzvonilo, dělejte tažené sýry v pořádném kusu. Efekt bude stejný, námaha menší a využití mnohem širší.
Pasta Filata pro Italy, tažené sýry pro nás. Mají svou tradici po celém světě. Od měkkého typu Mozzarella, přes Kaškaval, specialitku jako je plněná Burrata až k tvrdému typu Provolone. Od maličkých kuliček až po sýry velikosti několika klilogramů. Mnohé z nich se tvarují rukou, malé jako Korbáčky nebo Parenica, jiné se dávají do forem. Tvar je opravdu libovolný, buďto zvolíte tradiční nebo popustíte uzdu své fantazie.
Tvrdost sýru a tím i jeho trvanlivost můžete ovlivnit. Množstvím ponechané syrovátky při přípravě "těsta" a následně pak intenzitou propracování při tažení.
Jak na to, abyste měli při výrobě těchto oblíbených sýrů stabilně kvalitní výsledky, se můžete dozvědět na kurzu "Tažené sýry".
Nejprodávanější
Značky

Velmi pevná forma určená k vytvarování polotvrdého sýru typ Gouda, tvarohu, taženého sýru jako Mozzarella, Kaškaval, dále Balkánu nebo másla. Velikost vhodná pro obchodní balení a další porcování. Název napovídá další kuchyňské využití, tedy toasty, obalované plátky a pod. Hranatý tvar v této velikosti umožňuje plátkovat na kráječi nebo porcovat na pravidelné plátky.

Velmi pevná forma určená k vytvarování polotvrdého sýru např. Gouda, Tomme a pod. Tvarohu, taženého sýru jako Mozzarella a Sologuni. Dále Balkánu nebo másla. Velikost vhodná pro obchodní balení a další porcování. Název napovídá další kuchyňské využití, tedy toasty, obalované plátky a pod. Hranatý tvar v této velikosti umožňuje plátkovat na kráječi nebo porcovat na pravidelné plátky.