Tažené a polotvrdé sýry, máslo - plast

Tahání Korbáčků odzvonilo, dělejte tažené sýry v pořádném kusu. Efekt bude stejný, námaha menší a využití mnohem širší.
Pasta Filata pro Italy, tažené sýry pro nás. Mají svou tradici po celém světě. Od měkkého typu Mozzarella, přes Kaškaval, specialitku jako je plněná Burrata až k tvrdému typu Provolone. Od maličkých kuliček až po sýry velikosti několika klilogramů. Mnohé z nich se tvarují rukou, malé jako Korbáčky nebo Parenica, jiné se dávají do forem. Tvar je opravdu libovolný, buďto zvolíte tradiční nebo popustíte uzdu své fantazie.
Tvrdost sýru a tím i jeho trvanlivost můžete ovlivnit. Množstvím ponechané syrovátky při přípravě "těsta" a následně pak intenzitou propracování při tažení. ![]()
Jak na to, abyste měli při výrobě těchto oblíbených sýrů stabilně kvalitní výsledky, se můžete dozvědět na kurzu "Tažené sýry".

Název napovídá další kuchyňské využití, tedy toasty, obalované plátky a pod. Hranatý tvar v této velikosti umožňuje plátkovat na kráječi nebo porcovat na pravidelné plátky. 