11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet

FA35 - 16x16cm/ 13,7x13,7cm/v. 9,5cm

 
  • 1 z 4
 

Forma na měkký až polotvrdý sýr odkapávaný pouze vlastní vahou. ťapka - krátký popisČerstvý sýr, Sýry s plísní nebo kvasinkami typu Romadur. Možno využít na  Balkán až Tomme nelisované. Výroba z cca 5 - 10 litrů mléka, výsledná váha sýra 0,5 - 2 kg.   tlačítko - více info

4035-3

 

Dostupnost Skladem
Cena 53,72 Kč bez DPH
65 Kč / ks    
Kód produktu 4035
Kategorie typ FA
 

FA35 - hranatá forma na sýr od 0,5kg až cca 2kg  tr.-ťapka náp+oř. - kopie

 

Forma na měkký až polotvrdý sýr odkapávaný pouze vlastní vahou. Čerstvý sýr, Sýry s plísní nebo kvasinkami typu Romadur. Možno využít na  Balkán až Tomme nelisované. Záleží na objemu vody ponechané v sýru a také velikosti sýra, jaký požadujeme. Můžeme mít masivní kus, ale i slabý čtvercový sýr o výšce např. 2cm.

Pro sýry s plísní a kvasinkami je vyhovující výška sýru cca 2cm pro vhodné prozrávání.

Při vyšším sýru nebude tvar sýru konický, ale po otáčení bude nahoře i dole stejně široký s vyboulenými boky (tvar hranatého soudku).

Není vhodná k lisování, ani přílišnému tlaku rukou. Maximálně je možné zatížit formy stavěním na sebe a podpořit tak odtok syrovátky.

 

Rozměry:

horní hrana 16 x 16, spodní hrana 13,7 x 13,7cm, výška 9,5cm
 


S těmito formami pracujeme na kurzu Měkké zrající a plísňové sýry - info na stránkách www.dobrykurz.cz