Naběračka PBT kulatá - 27/8cm
Kód: 7079Související produkty

Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry. Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky.

Chuť jemnější, střední prozrávání, bílá až krémová barva, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky.

Jak povýšit tvaroh na něco delikátního?.Uděláte z něj zrající sýr! Kompletní kultura pro zrající sýry tipu Crottin. Nejlepší výsledky jsou z mléka kozího, ale z kravského budou také výborné. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě

Opravdový bonbónek - Zrající sýr s popelem. Malý sýr zcela pokrytý bílou plísní na popelovém základě. Lahodná krémová konzistence. Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře. Kultura obsahuje syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě. Potřebujete už jen popel.
Detailní popis produktu
Naběračka pbt - průměr 8cm
Výrobní postup někdy doporučuje plnění sýřeniny včetně syrovátky. Při pomalém odkapávání sýřenina dále dokysává. Jedná se hlavně o výrobu tvarohových zrajících sýrů.
Velikost naběračky je vhodné přizpůsobit velikosti forem, aby nedocházelo ke zbytečným ztrátám.
Někdy také využíváme naběračku k míchání sýřeniny bez krájení. Tedy sýřeninu volně promícháváme naběračkou a tím ji "krájíme" a vypouštíme syrovátku.
Další běžné využití. Např. na sbírání vzorků mléka nebo smetany.
Rozměry:
Průměr | 8cm |
Délka | 27cm |
Objem | 100ml |
Materiál: termoplast vhodný pro styk s potravinami PBT, teploty do 210°C
Barva: černá