IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka
Popis
IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka
Směs mezofilních a termofilních kultur, 3 kvasinek a Geotrichum Candidum pro tvarohové sýry, barva sýrů krémová později až do šeda.
Kompletní směs pro výrobu sýrů typu St. Marcellin, Picodon, Charollais, Rigotte, Crottin - sýry s plísní napovrchu. Okyselování je pomalé. Povrch sýrů je krémový až do šeda se středním prozráváním.
Potlačuje růst nežádoucích plísní, konkrétně modré.
Tradičně se kultura dává do čerstvě nadojeného kozího nepasterizovaného mléka, podporuje rozvoj bakterií přirozeně se vyskytujících v mléce.
Složení kultury |
- mezofilní a termofilní kultury |
- kvasinky - Débaryomyces |
|
- Trichosporon |
|
- Kluyveromyces |
|
- velice aromatická kultura Geotrichum Candidum |
Velikost balení |
- DL1 |
- doporučené k přímému zaočkování 200l mléka |
Dávkování kultury je ovlivněno různými faktory. Při dobré kvalitě mléka není výjimkou, že lze kulturu využít až na dvojnásobné množství mléka. Dávky se mohou měnit i v průběhu "sezóny", tzn. vlastnosti mléka se mohou měnit. Roli hraje i kondice kultury, tedy např. stáří nebo podmínky skladování.
Obecně také platí, že na nepasterované mléko je třeba dávkovat větší množství kultury, aby se bakterie mohli prosadit v konkurenci s přirozenou mikroflórou mléka.
Podobné produkty
Tvarohový sýr - Crottin
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.