SIGMA 93 CA - Camembert - směs plísní, 250-500l

 
 

Speciální směs plísní pro sýry typu Camembert a Hermelín. A pro další měkké sýry s bílou plísní na povrchu. 

ťapka - krátký popis  Bílé kmeny plísní, jemná kůrka, střední prozrávání. Kvalitní ochrana a prozrávání díky spolupráce plísní Penicillium candidum a Geotrichum candidum a kvasinky Debaryomyces. tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 206,61 Kč bez DPH
250 Kč / ks    
Kód produktu 971
Kategorie Plísně a kvasinky
 

Sigma 93 Camembert - Penicillium Candidum a Geotrichum candidum ťapka - popis

bílá plíseň, jemná kůrka, středně intenzivní prozrávání 

 

Směs plísní bez stratovací kultury.

Směs připravená pro typickou chuť sýrů Camembert při použití startovací kultury Iota Ca. 

 


Složení:

Geutrichum candidum - vybrané kmeny jsou poměrně bílé s dobrou odolností vůči soli. Jejich prozrávací účinek je nízký, ale dobře odkyselí povrch sýru a přispívá k rozvinutí vůní. Připraví vhodné prostředí pro růst Camembertské plísně Penicillium candidum. Toto ještě může být posíleno přítomností kvasinky Debaryomyces.

ťapka - popis

Penicillium candidum - vybrané kmeny jsou rychlé v rozkladu bílkovin a se středním rozkladem tuků. Obvykle mohutný růst Camembertské plísně je mírně omezen přítomností Geotricha. Vhodné pro postupné dozrávání v papíře, tedy po zabalení, případně distribuci.


Dávkování: 250 - 500l mléka

 

Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.

Použití: nejlépe 1/2 dávky zaočkujte přímo do mléka před sýřením a druhou polovinu dávky zřeďte v nesolené a nechlorované vodě a rozprašujte na povrch sýra během otáčení.

 


Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpoušt.

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.

 

Produktový list k dispozici na vyžádání.

Více o základech výroby sýrů se dozvíte na kurzech "Výroba sýrů 1" nebo "Měkké zrající a plísňové sýry" nebo "Kozí sýry" a pod. Info na stránkách www.dobrykurz.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: