Jemně pikantní koření, plod Pepřovce brazilského. Do tvarohových pomazánek, na povrch sýrů, k dochucení másla. Možno využít i pro pikantní dochucení dezertů či rýže.
Příznivý pro metabolismus, uklidňuje, působí proti bakteriím, virům a plísním.
Bobule pepře černého před dokončením zralosti. Velmi aromatické a jemné koření vhodné do tvarohové pomazánky a na povrch sýrů, k dochucení másla, pomazánek, na brambory, vejce, ryby, na remulády a omáčky, do majonéz, salátů a polévek.
Bobule pepře černého před dokončením zralosti. Velmi aromatické a jemné koření vhodné do tvarohové pomazánky a na povrch sýrů, k dochucení másla, pomazánek, na brambory, vejce, ryby, na remulády a omáčky, do majonéz, salátů a polévek.
Petržel má široké využití v kuchyni, je vhodné používat téměř do všech pokrmů. Možné využít do sýřeniny i na povrch, do nakládaných sýrů, tvarohových pomazánek. K dochucení i dekoraci. Dále polévky, omáčky, nádivky, dušené a pečené maso, saláty a další dle fantazie.
Kořenící směs na pizzu bez soli. Velmi jemná nenáročná směs pro dochucení pizzy, těstovin i salátů a pomazánek. K nakládání sýrů a dochucení čerstvých sýrů a tvarohu.
Kořenící směs na pizzu bez soli. Velmi jemná nenáročná směs pro dochucení pizzy, těstovin i salátů a pomazánek. K nakládání sýrů a dochucení čerstvých sýrů a tvarohu.
Sušená rajčata, drcená na kousky cca 3x3mm. Do sýřeniny, k dochucení pomazánek, k dekoraci povrchu sýrů. K nakládání. Do pečiva, na pizzu nebo do těstovin.
Sušená rajčata, drcená na kousky cca 3x3mm. Do sýřeniny, k dochucení pomazánek, k dekoraci povrchu sýrů. K nakládání. Do pečiva, na pizzu nebo do těstovin.
Jemně mletý rajčatová prášek. Využití k zahuštění omáček a dalších pokrmů. Také jako barvivo. Např. k barvení těstovin a pod. Velmi rychle nasáká vodu a velmi rychle zahušťuje. Je potřeba s tím při použití počítat. Stejně tak s vlivem na chuťové vlastnosti výrobku, kde se chuť rajčat projeví dle použitého množství.
Sezamové semínko loupané. Významný zdroj vlákniny a vitaminu E, vápníku a zinku. Dále obsahuje selen, měď, železo, vitamin B6. Využijeme k dozdobení klasicky pečiva a zákusků, ale můžeme zkusit i na sýry, tvaroh či dezerty. V teplé kuchyni jako doplněk restované zeleniny, zelených fazolek, rýže i do těstovinových salátů.
Stevie sladká - přírodní náhrada cukru. Vysoká sladivost a téměř žádné kalorie umožňují její využití při přípravě diabetických potravin. Schválena jako přídatná látka do potravin pod označením E 960. Původně rostlina z oblasti Paraguaye a Brazílie.
Vanilka celý lusk 14 - 18cm. Přírodní nezaměnitelné aroma vanilkových lusků. pro luxusní dezerty. Vhodné k použití do sladkých tvarohů, tvarohovo smetanové krémy, jogurtové koktejly, smoothie, ale i ozvláštnění zrajících plísňových sýrů. Pudinky, likéry, krémy, dorty a cukroví. Strouháme na ministruhadle na čokoládu. Možno využít pro přípravu přírodně ovoněného cukru.
Vanilka, mletý prášek z popínavé orchideje se smetanovými květy tvořící lusky s aromatickými semeny. Vhodné k použití do sladkých tvarohů, krémů z tvarohu a smetany, jogurtů a pod. K dochucení pečiva, moučníků a pudinků. Do likérů. příznivě působí na trávení.
Zázvor - mletý zázvorový kořen. Typická peprná bylina s obecně známými příznivými účinky, které na pomáhají správné funkci celého organismu, hlavně zažívání a dýchání. V kuchyni a cukrářství má široké využití, orientální jídla se bez něj neobejdou. Masitá, bezmasá i s využitím sýrů. Dále využijeme při přípravě likérů, marinád, šťáv a marmelád. Můžeme přidávat i do smoothie a koktejlů.
Sůl s medvědím česnekem. Vhodné k dochucení čerstvých sýrů, sýrových pomazánek a tvarohů. Zeleninové saláty, minutkové zeleninové směsi a těstovinová jídla. Dochucení omáček a polévek, výborná do guláše nebo hrachovky.
Sůl s medvědím česnekem. Vhodné k dochucení čerstvých sýrů, sýrových pomazánek a tvarohů. Zeleninové saláty, minutkové zeleninové směsi a těstovinová jídla. Dochucení omáček a polévek, výborná do guláše nebo hrachovky.