11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet

Vidlice pikýrovací - nerez

 
  • 1 z 4
 

Nerez vidlice pro tvoření otvorů u sýrů s modrou plísní.  Pro sýry typu Roquefort, Gorgonzola nebo Niva. ťapka - krátký popisPro sýry s modrou plísní dle návodu pro domácí výrobu z kultur Beaugel12 a Beaugel13. tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 702,48 Kč bez DPH
850 Kč / ks    
Kód produktu 1872
Kategorie Vzorkování, pikýrování sýrů
 

Vidlice pikýrovací - nerez

 

Masivní nerezová vidlička k tvoření a udržování otvorů u sýrů s modrou plísní. Pro domácí a faremní výrobu.

Při občasné výrobě můžete otvory dělat jiným vhodným nástrojem s dobrou možností údržby. Pokud však uvažujete o pravidelné výrobě těchto sýrů, doporučujeme si vidličku pořídit, výroba se usnadní. Dobře se drží, otvory uděláte i do pevnější varianty tohoto sýru, díry budou v pravidelných rozestupech.

 


 Modrozelená plíseň Penicillium Roqueforti potřebuje pro svůj růst dostatek kyslíku a prozrává sýr i zevnitř. Otvory v sýru jsou nezbytným technologickým krokem, který přivede kyslík i do středu sýru a podpoří tak růst plísně. Otvory by měly být skrz celý sýr. Pokud je růst plísně příliš masivní, je možné ji v průběhu zrání oškrabávat a otvory obnovovat. Roquefortská plíseň postupně prozraje sýr do typické pikantní chuti.


 

Rozměry:

Šířka  9cm
Délka celková 12cm
Délka pracovní  8cm

 

Materiál: nerez

Ošetření nerezu: Po použití ihned opláchněte teplou vodou a nechte oschnout. V případě nutnosti omyjte běžnými neagresivními saponáty. Nenechávejte ležet v syrovátce nebo syrovátkou znečištěnou.