DOPLNĚNÍ KULTUR: po 15.9.2025 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet

Beaugel 9 CAMEMBERT - na 25l mléka

Kód: 672
275 Kč / ks 227,27 Kč bez DPH
Vyprodáno

ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař. Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Detailní informace

Detailní popis produktu

Beaugel 9 - CAMEMBERT - na 25l mléka          ťapka - popis

Kompletní kultura pro sýr Camembert.

 


 Beaugel 9 je unikátní soubor kultur, vybraných podle chuti francouzského Camembertu. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou.

Camembert, sýr s bílou plísní na povrchu. Vysoký bílý kožich, který je schopen změnit tuhý vnitřek sýru až do tekuté konzistence. Chuť se pohybuje od jemné až po velmi pikantní, v závislosti na tom, jak dlouho mu dovolíme pozvolna prozrávat. 14 - 21 dnů by mělo stačit na to, abychom byli spokojeni s výsledkem.

"Camembert je na výrobu jeden z nejsložitějších sýrů.": řekl pan Coquard, když nás navštívil. Bez ohledu na to, však pro nás namíchal kulturu, která nese chuť Francie. Postup zjednodušil, co to šlo a tak se můžeme bez obav do výroby pustit i doma.


 NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY, VIDEONÁVOD NÍŽE

Tuba je určena pro 25l mléka.

Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.

Výrobce: Ets. Coquard, Francie