Jednodruhové koření, Strana 5
Nejprodávanější
Značky
Výpis produktů

Jemně mletý rajčatová prášek. Využití k zahuštění omáček a dalších pokrmů. Také jako barvivo. Např. k barvení těstovin a pod. Velmi rychle nasáká vodu a velmi rychle zahušťuje. Je potřeba s tím při použití počítat. Stejně tak s vlivem na chuťové vlastnosti výrobku, kde se chuť rajčat projeví dle použitého množství. K zahuštění rajské úplně geniální :-).
_koreni-rozmaryn-rezany-5mm-50g.jpg?5e973125
)
Rozmarýn lékařský, aromatická bylina, uchovává si vůni ještě dlouho po tepelné úpravě. Vhodné pro použití na některé druhy sýrů a nálevů na sýry k nakládání. Dochucení tvarohových pomazánek a bylinkového másla. Dále se hodí na zvěřinu, jehněčí a kůzlečí, skopové a vepřové maso. Ale i k zelenině, rybám a do omáček.

Sezamové semínko loupané. Významný zdroj vlákniny a vitaminu E, vápníku a zinku. Dále obsahuje selen, měď, železo, vitamin B6. Využijeme k dozdobení klasicky pečiva a zákusků, ale můžeme zkusit i na sýry, tvaroh či dezerty. V teplé kuchyni jako doplněk restované zeleniny, zelených fazolek, rýže i do těstovinových salátů.

Skořice mletá z Indonésie, z kůry dospělých stromů. Dochucení tvarohových dezertů, jogurtů a smetany. Lehké exotiky můžeme docílit u čerstvých sýrů v kombinaci např. s pepřem, růžovým pepřem nebo chilli. Dále využijeme klasicky při pečení a zavařování nebo při přípravě Indických jídel. Příprava skořicového cukru.

Slunečnicové semínko loupané. Využijeme do tvarohových a jogurtových dezertů, výborné v kombinaci se skořicí. Chuťově je neutrální, přidáním do sýru docílíme zajímavé křupavosti. Zdrojem vitamínu E, Omega 3 a Omega 6 mastných kyselin, vitaminu B6 a kyseliny listové. Z minerálů obsahuje ve vyšší míře mangan, měď, hořčík, zinek a selen.

Slunečnicové semínko loupané. Využijeme do tvarohových a jogurtových dezertů, výborné v kombinaci se skořicí. Chuťově je neutrální, přidáním do sýru docílíme zajímavé křupavosti. Zdrojem vitamínu E, Omega 3 a Omega 6 mastných kyselin, vitaminu B6 a kyseliny listové. Z minerálů obsahuje ve vyšší míře mangan, měď, hořčík, zinek a selen.

Sušené blizny Šafránu setého, ručně sbírané a sušené. Zvláštní vůně a lehce štiplavá chuť. Na luxusní sýry, zrající, tvarohového typu k dozdobení. Šafrán má uklidňující účinky. S tímto detailem a odpovídající prezentací, můžete nabídnout opravdu něco výjimečného. V kuchyni má své použití v jídlech typu paela, rizota, rybí polévky, jehněčí a drůbeží maso. Dále do pečiva a dezertů.
_koreni-vanilka-indonesie-1-lusk--14-18cm.jpg?5e973125
)
Vanilka celý lusk 14 - 18cm. Přírodní nezaměnitelné aroma vanilkových lusků. pro luxusní dezerty. Vhodné k použití do sladkých tvarohů, tvarohovo smetanové krémy, jogurtové koktejly, smoothie, ale i ozvláštnění zrajících plísňových sýrů. Pudinky, likéry, krémy, dorty a cukroví. Strouháme na ministruhadle na čokoládu. Možno využít pro přípravu přírodně ovoněného cukru.

Zázvor - mletý zázvorový kořen. Typická peprná bylina s obecně známými příznivými účinky, které na pomáhají správné funkci celého organismu, hlavně zažívání a dýchání. V kuchyni a cukrářství má široké využití, orientální jídla se bez něj neobejdou. Masitá, bezmasá i s využitím sýrů. Dále využijeme při přípravě likérů, marinád, šťáv a marmelád. Můžeme přidávat i do smoothie a koktejlů.