// DODÁVKA KULTUR: naskladnění 18.-19.9., k odeslání v Po 22.9. // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //
87 položek celkem

Cena

25660
125660

Značky

Položek k zobrazení: 87
LAMBDA 21 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
395 Kč / ks

 Velmi měkký a křehký jogurt, rychlé prokysávání a velmi nízké dokysávání. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka. Obohacena o kulturu Lactobacillus plantarum přirozeně se vyskytující ve střevní mikroflóře. Také prodlužuje trvanlivost výrobku, zabraňuje množení plísní a kvasinek.  

Kód: 650
LAMBDA 25 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
165 Kč / ks

 Velmi jemný jogurt, silná krémová struktura. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka. Obohacena o kulturu Lactobacillus plantarum přirozeně se vyskytující ve střevní mikroflóře. Také prodlužuje trvanlivost výrobku, zabraňuje množení plísní a kvasinek.    

Kód: 755
LAMBDA 25 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
395 Kč / ks

 Velmi jemný jogurt, silná krémová struktura. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka. Obohacena o kulturu Lactobacillus plantarum přirozeně se vyskytující ve střevní mikroflóře. Také prodlužuje trvanlivost výrobku, zabraňuje množení plísní a kvasinek.  

Kód: 766
LAMBDA 3 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
165 Kč / ks

Typická kyselost a hustotou bulharského jogurtu. Je možné ji použít pro všechny druhy mléka. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.

Kód: 263
LAMBDA 3 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
395 Kč / ks

Typická kyselost a hustotou bulharského jogurtu. Je možné ji použít pro všechny druhy mléka. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.

Kód: 327
LAMBDA 5 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
165 Kč / ks

Pevný, mírně kyselý, vhodný pro ovčí mléko. Vhodný pro výrobu měkkých i lisovaných sýrů a sýrů modrou plísní.

Kód: 264
LAMBDA 5 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
395 Kč / ks

Pevný, mírně kyselý, vhodný pro ovčí mléko. Vhodný pro výrobu měkkých i lisovaných sýrů a sýrů modrou plísní.

Kód: 465
LAMBDA 6 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
165 Kč / ks

Mírně kyselý, pomalé dokysávání, velmi mírné odloučení syrovátky.

Kód: 101
LAMBDA 6 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
395 Kč / ks

Mírně kyselý, pomalé dokysávání, velmi mírné odloučení syrovátky.

Kód: 159
OMEGA - mezofilní/termofilní směs DL1 na 100 -200l mléka
165 Kč / ks

Farmářská kultura.  Velmi odolná, mírně aromatická zaočkovací kultura, směs mezofilních a z malé části termofilních kultur. Tradičních selské sýrů ze všech druhů mléka. Má univerzální použití pro čerstvé, tvarohové i lisované sýry. V mléku doplňuje přirozenou floru a zlepšuje syřitelnost.

Kód: 605
OMEGA - mezofilní/termofilní směs DL3,5 na  350 -700l mléka
395 Kč / ks

Farmářská kultura.  Velmi odolná, mírně aromatická zaočkovací kultura, směs mezofilních a z malé části termofilních kultur. Tradičních selské sýrů ze všech druhů mléka. Má univerzální použití pro čerstvé, tvarohové i lisované sýry. V mléku doplňuje přirozenou floru a zlepšuje syřitelnost.

Kód: 655
SIGMA 15 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka
260 Kč / ks

Roquefortská plíseň světle modré a zelené barvy, jemné chuti s pevnou strukturou.  Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Doporučováno pro sýr typu Gorgonzola, měkké sýry s modrou plísní a kozí sýry s modrou plísní 

Kód: 1863
MG 9181
260 Kč / ks

Roquefortská plíseň, modré a světle šedé barvy, vyvážené chuti s příměsí ovocných tónů a krémovitou strukturou.  Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Pro sýry typu Gorgonzola a Fourmes. 

Kód: 114
SIGMA 18 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka
260 Kč / ks

Roquefortská plíseň, intenzivní modré a zelené barvy, výrazné chuti s krémovitou strukturou.  Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Typicky pro modrý sýr typu d'Auvergne a typu bleu des Causses

Kód: 113
SIGMA 54 - Geotrichum Candidum
270 Kč / ks

Bílá plíseň, mírnější aroma než u Sigma 55.

Kód: 721
SIGMA 55 - Geotrichum Candidum
270 Kč / ks

Béžová, velmi aromatická plíseň.

Kód: 117
SIGMA 63 - mazová kultura - Brevibacterium Linens
205 Kč / ks

Kmen vytvářející průměrné zabarvení do oranžova a silné aroma.

Kód: 118
SIGMA 71 - Penicillium Candidum - mírné prozrávání, 250-500l
220 Kč / ks

Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín.  Velmi bílá, nízký porost, pozvolné prozrávání. Kmeny vhodné pro menší měkké sýry a zrající tvarohové sýry. U tvarohových sýrů někdy v kombinaci s popelem, např. sýr Valencay nebo St. Maure.   Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. 

Kód: 115
SIGMA 75 - Penicillium Candidum - rychlé prozrávání, 250-500l
220 Kč / ks

Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín.  Bílá, vysoký porost, rychlé intenzivní prozrávání. Kmeny vhodné pro měkké sýry srážené syřidlem a na povrch polotvrdých sýrů při tvorbě kůrky, např. sýry typu Tomme. Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. 

Kód: 130
SIGMA 93 CA - Camembert - směs plísní, 250-500l
250 Kč / ks

Speciální směs plísní pro sýry typu Camembert a Hermelín. A pro další měkké sýry s bílou plísní na povrchu.    Bílé kmeny plísní, jemná kůrka, střední prozrávání. Kvalitní ochrana a prozrávání díky spolupráce plísní Penicillium candidum a Geotrichum candidum a kvasinky Debaryomyces. 

Kód: 971
SIGMA 96 SP - St. Paulin
280 Kč / ks

Kultura pro výrobu sýru St. Paulin a podobných lisovaných sýrů s přírodní oranžovou kůrkou.

Kód: 587
Nahoru
Další produkty