Mlékárenské kultury, Strana 6

Mlékárenské kultury francouzského výrobce Ets. Coquard jsou speciálně připraveny pro výrobu na farmách, menších mlékárnách a v domácích podmínkách.                tr.-ťapka náp+oř. - kopie

Jsou v lyofilizované formě, tedy mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury. Určené k dávkování přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.

skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, to je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit hlavně před vniknutím vlhkosti.
Produktové listy k dispozici na vyžádání pro potřeby výrobce. Doklady GMO free. Tyto doklady nejsou určeny ke zveřejňování na internetu, ani kopírování.

 

Nejprodávanější

Stránka 6 z 6 - 88 položek celkem

  • SIGMA 17 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka Kód: 114
    Skladem

    Roquefortská plíseň, modré a světle šedé barvy, vyvážené chuti s příměsí ovocných tónů a krémovitou strukturou. ťapka - krátký popis Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka.

    Pro sýry typu Gorgonzola a Fourmes. tlačítko - více info

    260 Kč / ks
  • SIGMA 18 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka Kód: 113
    Skladem

    Roquefortská plíseň, intenzivní modré a zelené barvy, výrazné chuti s krémovitou strukturou. ťapka - krátký popis Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka.

    Typicky pro modrý sýr typu d'Auvergne a typu bleu des Causses tlačítko - více info

    260 Kč / ks
  • SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis Kód: 116
    Skladem

    Povrchová plíseň je zpočátku bílá později přechází do růžové až červené barvy. Drží dobře na sýru. Zpomaluje rozvoj nežádoucí černé plísně Mucor, vhodná proto i jako ochrana proti dalším nežádoucím plísním na polotvrdé sýry. Vhodná i na lisované sýry a sýry s bílou plísní napovrchu, typu Tomme (Tomme je označení pro třídu sýrů vyráběnou především ve Francouzských Alpách a Švýcarsku).

    250 Kč / ks
  • SIGMA 54 - Geotrichum Candidum Kód: 721
    Skladem

    Bílá plíseň, mírnější aroma než u Sigma 55.

    270 Kč / ks
  • SIGMA 55 - Geotrichum Candidum Kód: 117
    Skladem

    Béžová, velmi aromatická plíseň.

    270 Kč / ks
  • SIGMA 63 - mazová kultura - Brevibacterium Linens Kód: 118
    Skladem

    Kmen vytvářející průměrné zabarvení do oranžova a silné aroma.

    205 Kč / ks
  • SIGMA 71 - Penicillium Candidum - mírné prozrávání, 250-500l Kód: 115
    Skladem

    Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín. ťapka - krátký popis Velmi bílá, nízký porost, pozvolné prozrávání.

    Kmeny vhodné pro menší měkké sýry a zrající tvarohové sýry. U tvarohových sýrů někdy v kombinaci s popelem, např. sýr Valencay nebo St. Maure.  

    Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. tlačítko - více info

    220 Kč / ks
  • SIGMA 75 - Penicillium Candidum - rychlé prozrávání, 250-500l Kód: 130
    Skladem

    Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín. ťapka - krátký popis Bílá, vysoký porost, rychlé intenzivní prozrávání.

    Kmeny vhodné pro měkké sýry srážené syřidlem a na povrch polotvrdých sýrů při tvorbě kůrky, např. sýry typu Tomme.

    Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. tlačítko - více info

    220 Kč / ks
  • SIGMA 93 CA - Camembert - směs plísní, 250-500l Kód: 971
    Skladem

    Speciální směs plísní pro sýry typu Camembert a Hermelín. A pro další měkké sýry s bílou plísní na povrchu. 

    ťapka - krátký popis  Bílé kmeny plísní, jemná kůrka, střední prozrávání. Kvalitní ochrana a prozrávání díky spolupráce plísní Penicillium candidum a Geotrichum candidum a kvasinky Debaryomyces. tlačítko - více info

    250 Kč / ks
  • SIGMA 96 SP - St. Paulin Kód: 587
    Skladem

    Kultura pro výrobu sýru St. Paulin a podobných lisovaných sýrů s přírodní oranžovou kůrkou.

    280 Kč / ks
  • SIGMA 97 PY - Pyrenejské sýry Kód: 112
    Skladem

    Určeno pro tvrdé a polotvrdé sýry, kterým kultura dodává přírodní oranžovou barvu a vynikající aroma, používá se při výrobě tzv. Pyrenejských sýrů.

    280 Kč / ks
  • SIGMA 98 C - Tomme Kód: 588
    Skladem

    Pro vytvoření typické kůrky a chuti sýrů typu Tomme a Pyrenejských. Dodává oranžové až světle hnědé zbarvení.

    280 Kč / ks
  • Zkumavky na kultury - balení 10ks Kód: 735
    Skladem

    Prázdné zkumavky na rozdělení kultur, syřidla a další různá využití.

    25 Kč / balení (10 kusů)

Stránka 6 z 6 - 88 položek celkem

Provozovatel webu Synergetic s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace