KURZY: 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //

SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis

Kód: 116
250 Kč / ks 206,61 Kč bez DPH
Vyprodáno

Povrchová plíseň je zpočátku bílá později přechází do růžové až červené barvy. Drží dobře na sýru. Zpomaluje rozvoj nežádoucí černé plísně Mucor, vhodná proto i jako ochrana proti dalším nežádoucím plísním na polotvrdé sýry. Vhodná i na lisované sýry a sýry s bílou plísní napovrchu, typu Tomme (Tomme je označení pro třídu sýrů vyráběnou především ve Francouzských Alpách a Švýcarsku).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sigma 41 - Penicillium Nalgiovensis

 

Povrchová plíseň je zpočátku bílá později přechází do růžové až červené barvy. Drží dobře na sýru. Zpomaluje rozvoj nežádoucí černé plísně Mucor, vhodná proto i jako ochrana proti dalším nežádoucím plísním na polotvrdé sýry. Vhodná i na lisované sýry a sýry s bílou plísní napovrchu, typu Tomme (Tomme je označení pro třídu sýrů vyráběnou především ve Francouzských Alpách a Švýcarsku).

Původní Česká kultura


Dávkování - pro přímé zaočkování na 500 litrů mléka

Použití:

- polovinu dávky zaočkujeme přímo do mléka před přidáním syřidla, druhou polovinu zřeďte ve sterilní vodě a sýry roste před a po tvarování a po každém otočení
- pokud používáte jako ochrannou, možno očkovat přímo do mléka asi 1/5 běžné dávky, nebo možno rosit sýry či prostředí, ve kterém zrají. POZOR! - Tato kultura potlačí růst Penicillium Roqueforti!

Kulturu dávkujeme dle konkrétních výrobních podmínek a požadované intenzity prozrávání.