Vhodné přímo do sýřeniny a tvaroh
Jednodruhové koření je možné přidávat přímo do sýřeniny, jak měkkých a tvarohových sýrů, tak polotvrdých. S množstvím to nepřeháníme, aby chuť koření nepotlačila chuť sýru. Vmícháme do sýřeniny před odkapáním.Do tvarohových sýrů dle vlastního uvážení, abyste dostali koření do celého obsahu.
Vhodnější je koření sušené než čerstvé, jelikož je již zbaveno vody. Aroma a chuť je tak koncentrovanější. Dále voda může podporovat rozvoj nežádoucích příměsí, především plísní.
Zde najdete jen doporučený výběr, fantazii se meze nekladou. Přejemem hodně zajímavých pokusů!
Nejprodávanější
Značky

Když pořádný steak, tak jenom v pepři. Bez soli. Na povrch i do sýřeniny čerstvých sýrů, tvarohových sýrů nebo pikantních pomazánek. Skvěle dochutí i grilovanou zeleninu nebo mexické fazole.

Směs bez soli pro přírodní úpravu masa. Lze využít dle fantazie v minutkové kuchyni, dušené nebo grilované zelenině, do zapečených směsí.

Lehká, jemná, aromatická směs koření bez soli. Výhradně z bylin vypěstovaných v Čechách. Pro všechny druhy bezmasých jídel dle fantazie. Vhodné i pro dochucení sýrů, do sýřeniny i na povrch čerstvých a tvarohových sýrů. Lehce stravitelná směs. Možné přidat také do těsta při pečení domácího chleba či pečiva. Využití na maso se nevylučuje.

Bylina původem ze Středomoří. Čerstvá i sušená má široké využití. Výborně se hodí k dochucení tvarohových pomazánek, salátů, dresingů, omáček a polévek. Vhodný i na ryby a těstoviny. Využijeme i při nakládání sýrů.

Šalvěj hispánská - Chia semínka. Antioxidační bylina s vysokým obsahem vápníku, železa, omega3 mastných kyselin a dalších minerálních látek. Díky schopnosti vázat vodu příznivě ovlivňuje činnost střev. Mají neutrální chuť, dobře vypadají a po namočení měknou a gelovatí. Zahušťují tak například jogurtové dezerty. Využívají se při přípravě smoothie a koktejlů.

Šalvěj hispánská - Chia semínka. Antioxidační bylina s vysokým obsahem vápníku, železa, omega3 mastných kyselin a dalších minerálních látek. Díky schopnosti vázat vodu příznivě ovlivňuje činnost střev. Mají neutrální chuť, dobře vypadají a po namočení měknou a gelovatí. Zahušťují tak například jogurtové dezerty. Využívají se při přípravě smoothie a koktejlů.