Beaugel Soja 2 - jogurt z 5l sójového mléka (možno přeočkovávat)

 
Akce Doprodej Efekt lupa
 

Kultura je určena pro výrobu výraznějšího jogurtu ze sojového mléka.

Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.


Zboží s minimální spotřebou do 1/2017.


 

Běžná cena 95 Kč
Ušetříte 47,50 Kč (–50 %)
Cena 39,26 Kč / ks bez DPH
47,50 Kč / ks
Kód produktu 680
Kategorie řada Beaugel-SYN
 

Beaugel® Soja 2

je určen pro výrobu jogurtu ze sojového mléka. Chuť je mírně výraznější než u Soja1. Kultura obsahuje bakteriální kmen Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Casei a další laktobacily. Tyto bakterie dokáží zkvašovat sojové mléko a vytvářet jogurt, který je příjemně nakyslé chuti.

Zboží s minimální spotřebou do 1/2017.

 

Balení vhodné pro domácí a malou komerční výrobu.

 

Dávkování: celá tuba na je na 5 lirů mléka, množství odpovídá přibližně 1cm na 1 litr mléka.   Uchovávání a trvanlivost: v lednici při +2 - +4°C 6 měsíců; v mrazáku při -18°C 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obale výrobku. Krátkodobé vystavení vyšším teplotám, např. při manipulaci a transportu nemá zásadní vliv na trvanlivost a kondici kultury. Chraňte kulturu před vniknutím vhlhkosti dovnitř balení.

Vhodný k přeočkování 5 - 10x dle konkrétních podmínek výroby a uchování. K další kultivaci postačí odebrat přibližně 1% hotového výrobku k zaočkování další várky stejného objemu. Má-li výrobek po přeočkování výrazně odlišné vlastnosti, je třeba použít k další výrobě znovu originální kulturu.

Postup výroby: V sójovém mléce o teplotě 40°C a rozmíchejte (zaočkujte) obsah tuby. Mléko nechte stát (kultivovat) při 40°C po dobu 5 hodin. Po kultivaci zakysané mléko uložte do chladničky na 24 hodin, aby se dotvořila jeho konzistence a plně rozvinuly chuťové vlastnosti. Poté je vhodné ke konzumaci.

 

Chuťové vlastnosti je možné ovlivnit postupem výroby, především dobou a teplotou při kultivaci. Při výrobě z dávek k přeočkování se doba kultivace zkracuje přibližně na polovinu.

K výrobku přiložen leták s podrobnějším postupem výroby a přehledem časů a teplot jednotlivých druhů zakysaných výrobků.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.