DOPLNĚNÍ KULTUR: po 15.9.2025 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet

Beaugel 8 TOMMETTE/GOUDA - na 25l mléka

Kód: 670
275 Kč / ks 227,27 Kč bez DPH 275 Kč / 1 ks
Skladem

ťapka - krátký popis Každý sýrař chce svůj bochník! S touto kulturou můžete, výsledek se dostaví..

Kompletní kultura sýr jemnějšího typu Gouda nebo pikantnějšího Tomme. Můžete zvolit postup bez lisování nebo sýr přilisovaný nízkým tlakem. Už po dvou týdnech budete mít výsledky. Lepší chuti dosáhnete při delším zrání, přibližně 8 týdnů.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Detailní informace

Detailní popis produktu

Beaugel 8 - TOMMETTE/GOUDA - na 25l mléka         ťapka - popis

Kompletní kultura pro sýr Gouda nebo Tommette.

 


 Beaugel 8 je unikátní soubor kultur, vybraných ve Francii a Nizozemí. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou.

Tommette je malý Tomme. To jen, až budete hledat nějaké informace o těchto sýrech :-). Kultura je namíchaná tak, že se chuťově blíží možná spíše těmto Francouzským sýrům. Název Gouda je známější a do výroby byl zařazen krok, pro Goudu typický a to praní sýřeniny. Sýr tak získává na jemnosti. Tomme je typickým představitele francouzských farmářských sýrů, jejichž chuť, podoba, velikost i obsažené kultury se poměrně dost lišily podle místních podmínek.

Pan Coquard namíchal kultury pro tento sýr tak, aby výsledek nebyl fádní, ale přitom velmi chutný.


 NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY, VIDEONÁVOD NÍŽE 

Tuba je určena pro 25l mléka.

Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.

Výrobce: Ets. Coquard, Francie