11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet

Hustoměr na solný roztok

 
  • 1 z 2
 

Hustoměr na solný roztok vhodný k přípravě solného roztoku pro nasolování sýrů a kontrole jeho koncentrace. ťapka - krátký popisSprávné nasolování sýrů je zásadním krokem při výrobě a ovlivní celý výsledný produkt.

Dostupnost Skladem
Cena 268,60 Kč bez DPH
325 Kč / ks    
Kód produktu 132
Kategorie Hustoměry
 

Hustoměr na solný roztok v rozsahu 0 - 25% soli     ťapka - popis

 

Vhodný k přípravě solného roztoku pro nasolování sýrů a kontrole jeho koncentrace. Zabalený v praktickém plastovém průhledném obalu pro opakované použití při skladování. Obal je hranatý, brání skutálení.

Roztok k nasolování sýrů by pro správné nasolení měl být kolem 20% soli.

Nasolováním sýrů se koncentrace solné lázně snižuje a je potřeba sůl doplňovat. Při koncentraci pod 16% hrozí napadnutí solné lázně kvasinkami, plísněmi a nežádoucími bakteriemi a jejich následnému přenesení na sýry. Dále nedojde k potřebnému nasolení a tím může dojít také k rozvoji nežádoucích mikroorganismů v sýru. Proto je nutné roztok kontrolovat průběžně dle četnosti nasolování.

Pouhým odhadem nejsme schopni rozeznat koncentraci solného roztoku.


Rozsah měření: 0 - 25%, kalibrováno na teplotu roztoku 20°C

Rozměry:

Délka 24 cm
Ponor přibližně 11 - 20 cm

Materiál: sklo; pouzdro - plast


Pokud nemáme potřebnou hloubku solné lázně ke změření koncentrace, můžeme roztok odebrat (odlít) do odměrného válce a v něm potřebné hodnoty změřit.