LAMBDA 3 - termofilní jogurtová DL1 - dávkování viz. detail

 
 

Jogurtová termofilní kultura - jogurt s typickou kyselostí a hustotou bulharského jogurtu. Je možné ji použít pro všechny druhy mléka. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.

Cena 136,36 Kč / ks bez DPH
165 Kč / ks    
Kód produktu 263
Kategorie řada Lambda
 

LAMBDA3 - termofilní mlékárenská kultura

v lyofilizované (mrazem vysušené) formě určená k přímému zaočkování do mléka. Při přípravě jogurtu je možné ji použít také k přípravě matečního zákysu.


Jogurtová termofilní kultura - jogurt s typickou kyselostí a hustotou bulharského jogurtu. Je možné ji použít pro všechny druhy mléka. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.
Chuť a konzistence jogurtu je závislá především na teplotě a délce zrání. Tím ovlivníte přípravu jogurtu a můžete tak najít vhodný způsob přípravy, který vyhovuje Vašim požadavkům.
 
Vhodná též pro výrobu měkkých, polotvrdých i tvrdých sýrů, při jejichž výrobě je použití termofilní kultury vhodné. Dále je možné ji využít při výrobě pařených tažených sýrů.
 
Optimální teplota mléka při zaočkování je pro sýry 30 až 37°C, pro jogurt 42 až 43°C. Vždy je potřeba brát ohled na postup výroby.

Složení kultury

- Lactobacillus Bulgaricus (LB)
- Streptococcus Thermophilus (ST)

 

Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.

Dávkování balení pro výrobu jogurtu - DL1 - doporučené k přímému zaočkování 20l mléka

 

Při použití jako mateční kultury je možné ji 3x - 5x přeočkovat k udržení stabilní kvality jogurtu.

Dávkování balení pro výrobu sýrů - DL1 - doporučené k přímému zaočkování 100 - 200l mléka

Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.

 

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.

 

Produktový list k dispozici na vyžádání.

Více o základech výrobě jogurtu a sýrů se dozvíte na sýrařských kurzech - náplň najdete na stránkách www.dobrykurz.cz

Recept na výrobu jogurtu na dobrysyr.cz - jogurt

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.