Naběračka nerez s hubičkou - 26/6cm
Kód: 1852Související produkty

Jak povýšit tvaroh na něco delikátního?.Uděláte z něj zrající sýr! Kompletní kultura pro zrající sýry tipu Crottin. Nejlepší výsledky jsou z mléka kozího, ale z kravského budou také výborné. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě

Opravdový bonbónek - Zrající sýr s popelem. Malý sýr zcela pokrytý bílou plísní na popelovém základě. Lahodná krémová konzistence. Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře. Kultura obsahuje syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě. Potřebujete už jen popel.

Sýry s modrou plísní. Malé, působivé, lahodné! Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě

Modrý váleček, tak přesně vypadá tato varianta sýrů s modrou plísní. Jemný i pikantní, k pochutnání i do kuchyně. Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě

Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry. Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky.

Chuť jemnější, střední prozrávání, bílá až krémová barva, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky.

Forma válcového tvaru bez dna vhodná pro výrobu sýru typu Buche - tvarohový zrající sýr s plísní válcového tvaru . Nebo pro další sýry ve tvaru válečku.
Detailní popis produktu
NABĚRAČKA s hubičkou NEREZ - PRŮMĚR 6 CM 
Výrobní postup někdy doporučuje plnění sýřeniny včetně syrovátky. Při pomalém odkapávání sýřenina dále dokysává. Jedná se hlavně o výrobu tvarohových zrajících sýrů.
Velikost naběračky je vhodné přizpůsobit velikosti forem, aby nedocházelo ke zbytečným ztrátám. Pro usnadnění práce je možné ještě využít nálevku.
Někdy také využíváme naběračku k míchání sýřeniny bez krájení. Tedy sýřeninu volně promícháváme naběračkou a tím ji "krájíme" a vypouštíme syrovátku.
Další běžné využití.
Rozměry:
Délka rukojeti | 22 cm |
Průměr | 6 + hubička 0,5 cm |
Šířka hubičky | 1cm |
Materiál: nerez