Rádi bychom Vás informovali, že vhledem k situaci ve Francii a vánočním svátkům nedokážeme naskladnit chybějící mlékárenské kultury do konce tohoto roku. Kultury budou naskladněny začátkem příštího roku. Kultury si můžete bez problémů objednávat, ale je potřeba počítat s doručením začátkem ledna 2019.

SIGMA 41 - Penicillium Nalgiovensis

 
 

Povrchová plíseň je zpočátku bílá později přechází do růžové až červené barvy. Drží dobře na sýru. Zpomaluje rozvoj nežádoucí černé plísně Mucor, vhodná proto i jako ochrana proti dalším nežádoucím plísním na polotvrdé sýry. Vhodná i na lisované sýry a sýry s bílou plísní napovrchu, typu Tomme (Tomme je označení pro třídu sýrů vyráběnou především ve Francouzských Alpách a Švýcarsku).

Běžná cena 250 Kč
Ušetříte 17,50 Kč (–7 %)
Cena 192,15 Kč / ks bez DPH
232,50 Kč / ks    
Kód produktu 116
Kategorie Plísně a kvasinky
 

Sigma 41 - Penicillium Nalgiovensis

 

Povrchová plíseň je zpočátku bílá později přechází do růžové až červené barvy. Drží dobře na sýru. Zpomaluje rozvoj nežádoucí černé plísně Mucor, vhodná proto i jako ochrana proti dalším nežádoucím plísním na polotvrdé sýry. Vhodná i na lisované sýry a sýry s bílou plísní napovrchu, typu Tomme (Tomme je označení pro třídu sýrů vyráběnou především ve Francouzských Alpách a Švýcarsku).

Původní Česká kultura


Dávkování - pro přímé zaočkování na 500 litrů mléka

Použití:

- polovinu dávky zaočkujeme přímo do mléka před přidáním syřidla, druhou polovinu zřeďte ve sterilní vodě a sýry roste před a po tvarování a po každém otočení
- pokud používáte jako ochrannou, možno očkovat přímo do mléka asi 1/5 běžné dávky, nebo možno rosit sýry či prostředí, ve kterém zrají. POZOR! - Tato kultura potlačí růst Penicillium Roqueforti!

Kulturu dávkujeme dle konkrétních výrobních podmínek a požadované intenzity prozrávání.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:
 
Provozovatel webu Synergetic s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace