// DODÁVKA KULTUR: naskladnění 18.-19.9., k odeslání v Po 22.9. // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //

SIGMA 54 - Geotrichum Candidum

Kód: 721
270 Kč / ks 223,14 Kč bez DPH
Skladem

Bílá plíseň, mírnější aroma než u Sigma 55.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sigma 54 - Geotrichum Candidum

 

V kombinaci se Sigma71 a 75 (Pencillium Candidum) zpevňuje kůrku na sýrech typu Camembert.
Ovlivňuje vzhled, strukturu a chuť např. sýry Brie a Camembert. Geotrichum lze též použít ve spojení s Brevibacterium linens na vytvoření vhodných podmínek pro vznik kůry mytých sýrů. Enzymatická aktivita je slabá v porovnání s Penicillium Candidum, ale vůně a chuť je vynikající.

Bílá plíseň, mírnější aroma než u Sigma 55.


Dávkování - pro přímé zaočkování na 500 litrů mléka

Použití:

- zaočkujte přímo do mléka před přidáním syřidla nebo rozprašujte na povrch sýra před formováním a poté před a po každém otočení. Při rosení zřeďte ve sterilní nesolené vodě nebo s maximem soli 9g/1l vody. Velice dobře se rozvíjí ve vlhkém prostředí s teplotou 24°C

Kulturu dávkujeme dle konkrétních výrobních podmínek a požadované intenzity prozrávání.