Beaugel 11 - Petits Affinés - Malé Zrající sýry - na 25l mléka

 
  • 1 z 3
 

ťapka - krátký popis Jak povýšit tvaroh na něco delikátního?.Uděláte z něj zrající sýr!

Kompletní kultura pro zrající sýry tipu Crottin. Nejlepší výsledky jsou z mléka kozího, ale z kravského budou také výborné.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Dostupnost Vyprodáno
Cena 227,27 Kč bez DPH
275 Kč / ks    
Kód produktu 668
Kategorie Sýry
 

Beaugel 11 - PETITS AFFINÉS - MALÉ ZRAJÍCÍ SÝRY A LÁ CROTTIN - na 25l mléka                                                                                                  ťapka - popis

Kompletní kultura pro Francouzský zrající sýr.

 


 Beaugel 11 je unikátní soubor kultur, vybraných v dílně Coquard pro výrobu sýru typu Crottin. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou. 

Základem těchto sýrů je kvalitní tvaroh, který postupně prozraje do jemné krémovité konzistence. K této proměně poslouží kvasinky a plísně, které vytvoří typický vrásčitý povrch. Při vhodných podmínkách může zrát až měsíc. Konzumovat však se může již od 10 dnů. Nejlepší chuti dosahuje ve 20 dnech a zajímavé pikantnosti pak okolo měsíce. Zrání zpomalíte uložením v chladu.

Pro koho je kůrka příliš pikantní, je možné sýr jíst i bez ní.

Tyto sýry jsou u nás prozatím trochu opomíjeny, příliš je tady neznáme. Jejich výroba však není složitá  a výsledek je obdivuhodný. Toto je  jeden ze sýrů, o kterém se dá skutečně říci: "Typická Francie :-)".


NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY 

Tuba je určena pro 25l mléka.

Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.

Výrobce: Ets. Coquard, Francie

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: