26.,27.10. Výroba sýrů - 9 kroků / 16.11. Bochníky - zrající sýry / 30.11. Hnětené - Tažené sýry / 11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

IOTA FF - Čerstvé sýry DL3,5 na 700l mléka

 
  • 1 z 2
 

Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

Dostupnost Skladem
Cena 338,84 Kč bez DPH
410 Kč / ks    
Kód produktu 639
Kategorie řada Iota
 

IOTA FF (FROMAGES FRAIS) - čerstvý sýr

 

Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

 

Kultura je vhodná do kravského, kozího i ovčího mléka.

Kultura dodává stabilní chuť, zlepšuje ochranu výrobků během distribuce a prodlužuje jejich trvanlivost, inhibuje (zpomaluje) růst kvasinek a plísní, především geotrichum, kde zpozdí vývin této plísně o 4-6 týdnů.

 

Vhodná teplota zaočkování v syrovém mléce je 19-22°C a v pasterizovaném 22-26°C.

V případě pasterizace mléka je možné dávkování kultury zvýšit dle potřeby až na dvojnásobek.


Složení kultury

- Lactococcus cremori

- Lactococcus lactis

- Lactococcus diacetilactis

- Lactobacillus plantarum

- Leuconostoc cremoris

- Lactobacillus rhamnosus

Velikost balení

- DL3,5

- doporučené k přímému zaočkování 700l mléka


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: