KAPPA 2 - balení DL1 na 100l mléka
Popis
KAPPA 2 - speciální směs kultur
Kultura určena pro dohřívané lisované sýry napr. typu Abondance, Beaufort, Tomme, Gouda, Edam a pod.
Směs termofilních a mezofilních kultur. Vysoký podíl Lactobacillus helveticus chrání sýry při dlouhém zrání proti rozvoji nahořklé chuti.
Vhodná teplota zaočkování 30°C. Zrání v mléku 30 - 60 minut.
Složení kultury |
|
- 25% Streptococcus thermophilus |
|
- 75% Lactobacillus delbrueckii a Lactobacillus helveticus |
Velikost balení |
- DL1 |
- doporučené k přímému zaočkování 50 -100l mléka |
Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.
Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka, než na kolik je balení určeno. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.
Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.
Produktový list k dispozici na vyžádání.
Správné použití kultury a kvalitní přípravu zmíněných produktů poznáte na kurzu "Sýrařské minimum" - více na stránkách www.dobrykurz.cz. Problematika tažených sýrů nově na kurzu - "Tažené sýry"
Další informace ohledně výroby sýrů, použití kultur a receptury sýrů najdete na stránkách www.dobrysyr.cz