KAPPA 4 - balení DL1 na 500l mléka
Popis
KAPPA 4 - helvetická kultura s přídavkem mezofilní
Kultura je používána pro dohřívané i vysokodohřívané, lisované tvrdé sýry, např. typu Parmezán, Comté a Beaufort.
Předezrání a prokysání mléka zajistí přídavek mezofilní kultury.
Vhodná teplota k zaočkování je 30°C po dobu 15 - 60 minut.
Kulturu je možno použít samostatně nebo v kombinaci Kappa 1, 2, 3.
Složení kultury |
- Lactobacillus helveticus a Lactobacillus lactis |
Lactobacillus helveticus zabraňuje hořkosti dlouhozrajících sýrů. Zajišťuje kvalitní prozrávání bílkovin.
Velikost balení |
- DL1 |
- doporučené k přímému zaočkování 500l mléka |
Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.
Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka, než na kolik je balení určeno. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.
Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.
Produktový list k dispozici na vyžádání.
Správné použití kultury a kvalitní přípravu zmíněných produktů poznáte na kurzu "Sýrařské minimum" - více na stránkách www.dobrykurz.cz. Problematika tažených sýrů nově na kurzu - "Tažené sýry"
Další informace ohledně výroby sýrů, použití kultur a receptury sýrů najdete na stránkách www.dobrysyr.cz