Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 5l mléka
Kód: 665Související produkty

Malá nerezová naběračka průměr 6cm. Naběračku využijeme hlavně při nabírání sýřeniny v případě, že dle výrobní technologie potřebujeme plnit sýřeninu i se syrovátkou do forem s malým průměrem. U tohoto rozměru např. tvarohové zrající sýry z kultur Beaugel 11 a 15 nebo Iota Cl1 a Iota Cl2 - sýry typu Crottin, St. Maure a pod. Tyto sýry plníme do malých forem.

Nerezová naběračka průměr 11,5cm. Naběračku využijeme hlavně při nabírání sýřeniny v případě, že dle výrobní technologie potřebujeme plnit sýřeninu i se syrovátkou. Např. sýr Camembert a pod

Nerezová naběračka průměr 7cm. Naběračku využijeme hlavně při nabírání sýřeniny v případě, že dle výrobní technologie potřebujeme plnit sýřeninu i se syrovátkou. Např. sýr Camembert a pod
Detailní popis produktu
BEAUGEL 10 - ČERSTVÝ TVAROHOVÝ SÝR - NA 5L MLÉKA 
Kompletní kultura pro Čerstvý sýr nebo tvaroh.
Beaugel 10 je unikátní soubor kultur, vybraných v dílně Coquard pro výrobu čerstvého sýru lahodné chuti. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou.
Čerstvý sýr nebo tvaroh? Něco mezi tím. Základem je kvalitní mléko a kvalitní kultury. Kysání je zastaveno trochu dříve než dojde úplně ke kyselému tvarohu. Chuť je tak jemná a svěží a při tom plná různých chuťových variací. Můžeme ho udělat řidší na pomazánky nebo tužší, aby držel tvar a byl ke krájení.
Je vhodné ho uskladnit v krabičkách kombinovaných s formičkami, kde ze sýru může dále pozvolna odcházet syrovátka. V chladu jen pomalu dokysává a poměrně dlouho vydrží, přibližně 14 dnů. Z krabičky odebíráme porce postupně.
Sýr se při výrobě nesolí a dochucuje se až před servírováním. Výborný je slaný, ale i jako sladký dezert.
NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY
Tuba je určena pro 5l mléka.
Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.
Výrobce: Ets. Coquard, Francie

Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýr! Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury, to vše v jedné tubě. A návod k výrobě!

Každý sýrař chce svůj bochník! S touto kulturou můžete, výsledek se dostaví. Kompletní kultura sýr jemnějšího typu Gouda nebo pikantnějšího Tomme. Můžete zvolit postup bez lisování nebo sýr přilisovaný nízkým tlakem. Už po dvou týdnech budete mít výsledky. Lepší chuti dosáhnete při delším zrání, přibližně 8 týdnů. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě

Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař. Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)! Kompletní kultura sýr typu Camembert. Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě