26.,27.10. Výroba sýrů - 9 kroků / 16.11. Bochníky - zrající sýry / 30.11. Hnětené - Tažené sýry / 11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 5l mléka

 
  • 1 z 2
 

ťapka - krátký popis Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýr!

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Měrná cena 95 Kč / 1 ks
Cena 78,51 Kč bez DPH
95 Kč / ks    
Kód produktu 665
Kategorie Domácí výroba - výběr kultur
 

BEAUGEL 10 - ČERSTVÝ TVAROHOVÝ SÝR - NA 5L MLÉKA       ťapka - popis

Kompletní kultura pro Čerstvý sýr nebo tvaroh.

 


 Beaugel 10 je unikátní soubor kultur, vybraných v dílně Coquard pro výrobu čerstvého sýru lahodné chuti. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou. 

Čerstvý sýr nebo tvaroh? Něco mezi tím. Základem je kvalitní mléko a kvalitní kultury. Kysání je zastaveno trochu dříve než dojde úplně ke kyselému tvarohu. Chuť je tak jemná a svěží a při tom plná různých chuťových variací. Můžeme ho udělat řidší na pomazánky nebo tužší, aby držel tvar a byl ke krájení.

Je vhodné ho uskladnit v krabičkách kombinovaných s formičkami, kde ze sýru může dále pozvolna odcházet syrovátka. V chladu jen pomalu dokysává a poměrně dlouho vydrží, přibližně 14 dnů. Z krabičky odebíráme porce postupně.

Sýr se při výrobě nesolí a dochucuje se až před servírováním. Výborný je slaný, ale i jako sladký dezert.


 NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY, VIDEONÁVOD NÍŽE

Tuba je určena pro 25l mléka.

Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.

Výrobce: Ets. Coquard, Francie


Podobné produkty

  • Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 25l mléka Kód: 666
    Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 25l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýr!

    Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

    Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury, to vše v jedné tubě. A návod k výrobě! tlačítko - více info

    275 Kč
  • Beaugel 8 TOMMETTE/GOUDA - na 5l mléka Kód: 669
    Beaugel 8 TOMMETTE/GOUDA - na 5l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Každý sýrař chce svůj bochník! S touto kulturou můžete, výsledek se dostaví.

    Kompletní kultura sýr jemnějšího typu Gouda nebo pikantnějšího Tomme. Můžete zvolit postup bez lisování nebo sýr přilisovaný nízkým tlakem. Už po dvou týdnech budete mít výsledky. Lepší chuti dosáhnete při delším zrání, přibližně 8 týdnů.

    Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

    95 Kč
  • Beaugel 9 CAMEMBERT - na 5l mléka Kód: 671
    Beaugel 9 CAMEMBERT - na 5l mléka
    Skladem

    ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař.  Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

    Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

    Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

    95 Kč

Výrobní postup Čerstvého sýra Beaugel 10 Fromage Frais


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: