Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 5l mléka
Popis
BEAUGEL 10 - ČERSTVÝ TVAROHOVÝ SÝR - NA 5L MLÉKA
Kompletní kultura pro Čerstvý sýr nebo tvaroh.
Beaugel 10 je unikátní soubor kultur, vybraných v dílně Coquard pro výrobu čerstvého sýru lahodné chuti. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou.
Čerstvý sýr nebo tvaroh? Něco mezi tím. Základem je kvalitní mléko a kvalitní kultury. Kysání je zastaveno trochu dříve než dojde úplně ke kyselému tvarohu. Chuť je tak jemná a svěží a při tom plná různých chuťových variací. Můžeme ho udělat řidší na pomazánky nebo tužší, aby držel tvar a byl ke krájení.
Je vhodné ho uskladnit v krabičkách kombinovaných s formičkami, kde ze sýru může dále pozvolna odcházet syrovátka. V chladu jen pomalu dokysává a poměrně dlouho vydrží, přibližně 14 dnů. Z krabičky odebíráme porce postupně.
Sýr se při výrobě nesolí a dochucuje se až před servírováním. Výborný je slaný, ale i jako sladký dezert.
NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY, VIDEONÁVOD NÍŽE
Tuba je určena pro 25l mléka.
Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.
Výrobce: Ets. Coquard, Francie
Podobné produkty
Výrobní postup Čerstvého sýra Beaugel 10 Fromage Frais
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.