// DODÁVKA KULTUR: naskladnění 18.-19.9., k odeslání v Po 22.9. // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //

Beaugel ACIDOPHILUS - na 5l mléka (možno přeočkovávat)

Kód: 673
95 Kč / ks 78,51 Kč bez DPH
Skladem

Kultura je určena na výrobu acidofilního nápoje.

Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Beaugel® Acidophilus

je určen na výrobu acidofilního nápoje. Kultura obsahuje bakterie mléčného kysání (BMK) Streptococcus a Lactobacillus Acidophilus. Hustota výrobku je závislá na druhu a kvalitě mléka.

 

Acidofilní mléko "vyrábí" kultura Lactobacillus Acidophilus. Posiluje střevní mikroflóru, dodává organismu také vitamin B12. Chuť je výrazně kyselejší. Má podobné účin­ky jako kefír.

Balení vhodné pro domácí a malou faremní výrobu.

 

Dávkování: celá tuba na je na 5 lirů mléka, množství odpovídá přibližně 1cm na 1 litr mléka.

Uchovávání a trvanlivost: v lednici při +2 - +4°C 6 měsíců ; v mrazáku při -18°C 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obale výrobku. Krátkodobé vystavení vyšším teplotám, např. při manipulaci a transportu nemá zásadní vliv na trvanlivost a kondici kultury. Chraňte kulturu před vniknutím vhlhkosti dovnitř balení.

Vhodný k přeočkování 5 - 10x dle konkrétních podmínek výroby a uchování. K další kultivaci postačí odebrat přibližně 1% hotového výrobku k zaočkování další várky stejného objemu. Má-li výrobek po přeočkování výrazně odlišné vlastnosti, je třeba použít k další výrobě znovu originální kulturu.

Postup výroby: Mléko zahřejte na 72°C s výdrží 15s (pasterace). Následně zchlaďte na 40°C a rozmíchejte (zaočkujte) obsah tuby. Mléko nechte stát (kultivovat) při 40°C po dobu 10 hodin. Po kultivaci acidofilní mléko uložte do chladničky na 24 hodin, aby se dotvořila jeho konzistence a plně rozvinuly chuťové vlastnosti. Poté je vhodné ke konzumaci.

 

Chuťové vlastnosti je možné ovlivnit postupem výroby, především dobou a teplotou při kultivaci. Při výrobě z dávek k přeočkování se doba kultivace zkracuje přibližně na polovinu.

K výrobku přiložen leták s podrobnějším postupem výroby a přehledem časů a teplot jednotlivých druhů zakysaných výrobků.