npm

IOTA CL1 - balení DL3,5 na 700l mléka

 
  • 1 z 2
 

Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky.

Cena 338,84 Kč / ks bez DPH
410 Kč / ks    
Kód produktu 158
Kategorie řada Iota
 
 

IOTA CL1 - balení DL3,5 na 700l mléka

 

Směs mezofilních a termofilních kultur, 3 kvasinek a Geotrichum Candidum pro tvarohové sýry, barva sýrů krémová později až do šeda.

Kompletní směs pro výrobu sýrů typu St. Marcellin, Picodon, Charollais, Rigotte, Crottin - sýry s plísní napovrchu. Okyselování je pomalé. Povrch sýrů je krémový až do šeda se středním prozráváním.

Potlačuje růst nežádoucích plísní, konkrétně modré.

Tradičně se kultura dává do čerstvě nadojeného kozího nepasterizovaného mléka, podporuje rozvoj bakterií přirozeně se vyskytujících v mléce. 


Složení kultury

- mezofilní a termofilní kultury

- kvasinky - Débaryomyces

- Trichosporon

- Kluyveromyces

- velice aromatická kultura Geotrichum Candidum

Velikost balení 

- DL3,5

- doporučené k přímému zaočkování 700l mléka


Dávkování kultury je ovlivněno různými faktory. Při dobré kvalitě mléka není výjimkou, že lze kulturu využít až na dvojnásobné množství mléka. Dávky se mohou měnit i v průběhu "sezóny", tzn. vlastnosti mléka se mohou měnit. Roli hraje i kondice kultury, tedy např. stáří nebo podmínky skladování.

Obecně také platí, že na nepasterované mléko je třeba dávkovat větší množství kultury, aby se bakterie mohli prosadit v konkurenci s přirozenou mikroflórou mléka.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.