IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka

 
  • 1 z 2
 

Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky.

Cena 338,84 Kč / ks bez DPH
410 Kč / ks    
Kód produktu 382
Kategorie řada Iota
 

IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka

 

Směs mezofilních a termofilních kultur a Geotrichum Candidum pro tvarohové sýry. Sýry mají bílou barvu.

Kompletní směs pro výrobu sýrů typu St. Marcellin, Picodon, Charollais, Rigotte, Crottin - sýry s plísní napovrchu. Okyselování je pomalé. Povrch sýrů je bílý, prozrávání mírnější než u Iota CL1.

Potlačuje růst nežádoucích plísní, konkrétně černé - Mucor.


Složení kultury

- mezofilní a termofilní kultury

- Geotrichum Candidum

Velikost balení 

- DL3,5

- doporučené k přímému zaočkování 700l mléka


Dávkování kultury je ovlivněno různými faktory. Při dobré kvalitě mléka není výjimkou, že lze kulturu využít až na dvojnásobné množství mléka. Dávky se mohou měnit i v průběhu "sezóny", tzn. vlastnosti mléka se mohou měnit. Roli hraje i kondice kultury, tedy např. stáří nebo podmínky skladování.

Obecně také platí, že na nepasterované mléko je třeba dávkovat větší množství kultury, aby se bakterie mohli prosadit v konkurenci s přirozenou mikroflórou mléka.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.