11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet

IOTA FF - Čerstvé sýry DL1 na 200l mléka

 
  • 1 z 2
 

Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

Dostupnost Skladem
Cena 152,89 Kč bez DPH
185 Kč / ks    
Kód produktu 601
Kategorie řada Iota
 

IOTA FF (FROMAGES FRAIS) - čerstvý sýr

 

Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.

 

Kultura je vhodná do kravského, kozího i ovčího mléka.

Kultura dodává stabilní chuť, zlepšuje ochranu výrobků během distribuce a prodlužuje jejich trvanlivost, inhibuje (zpomaluje) růst kvasinek a plísní, především geotrichum, kde zpozdí vývin této plísně o 4-6 dnů.

 

Vhodná teplota zaočkování v syrovém mléce je 19-22°C a v pasterizovaném 22-26°C.

V případě pasterizace mléka je možné dávkování kultury zvýšit dle potřeby až na dvojnásobek.


Složení kultury

- Lactococcus cremori

- Lactococcus lactis

- Lactococcus diacetilactis

- Lactobacillus plantarum

- Leuconostoc cremoris

- Lactobacillus rhamnosus

Velikost balení

- DL1

- doporučené k přímému zaočkování 200l mléka