IOTA FF - Čerstvé sýry DL1 na 200l mléka
Kód: 601Související produkty
Detailní popis produktu
IOTA FF (FROMAGES FRAIS) - čerstvý sýr
Směs startovacích kultur ideálních k výrobě čerstvých a tvarohových sýrů i velice aromatického tvarohu.
Kultura je vhodná do kravského, kozího i ovčího mléka.
Kultura dodává stabilní chuť, zlepšuje ochranu výrobků během distribuce a prodlužuje jejich trvanlivost, inhibuje (zpomaluje) růst kvasinek a plísní, především geotrichum, kde zpozdí vývin této plísně o 4-6 dnů.
Vhodná teplota zaočkování v syrovém mléce je 19-22°C a v pasterizovaném 22-26°C.
V případě pasterizace mléka je možné dávkování kultury zvýšit dle potřeby až na dvojnásobek.
|
Složení kultury |
- Lactococcus cremori |
|
- Lactococcus lactis |
|
|
- Lactococcus diacetilactis |
|
|
- Lactobacillus plantarum |
|
|
- Leuconostoc cremoris |
|
|
- Lactobacillus rhamnosus |
|
Velikost balení |
- DL1 |
- doporučené k přímému zaočkování 200l mléka |

Naběračku využijeme hlavně při nabírání sýřeniny v případě, že dle výrobní technologie potřebujeme plnit sýřeninu i se syrovátkou. Např. sýr Camembert a pod 
