IOTA Salers, Čedar - balení DL1 na 100 - 200l mléka

 
 

Směs kultur vhodná pro sýry typu Salers, Cantal, Čedar. Směs homofermentativních a heterofermentatovních mezofilních kultur a termofilní Streptococcus termophilus.

ťapka - krátký popis Aromatická kultura vycházející z původní výroby sýru Salers v dřevěné nádobě ihned po nadojení. tlačítko - více info

Cena 136,36 Kč bez DPH
165 Kč / ks    
Kód produktu 183
Kategorie řada Iota
 

IOTA Salers (čedar) - DL1 na 100 - 200l mléka

 

Směs mlékárenských kultur nahrazující typické zastoupení kultur sýra typu Salers a Cantal. Dobře využitelná pro výrobu sýru typu Čedar.

 

Salers a Cantal jsou polotvrdé až tvrdé aromatické nedohřívané sýry, jejichž výroba začíná ihned po nadojení. Salers původně v typických dřevěných nádobách, ze kterých se kultivoval kulturami přežívajícími ve dřevě. Originál je z nepasterovaného mléka krav plemene Salers. Cantal je z mléka stejného plemene v zimním období, kdy je krmeno senem.

 

 

ťapka - popis Dávkování kultury může být velmi ovlivněno kondicí mléka a požadovanými vlastnostmi. Sledujte výsledky předchozí výroby, dávkování může být i výrazně nižší.

Složení vyvážené směsi balterií: Lactococcus cremoris, Lactococcus lactis, Lactococcus diacetylactis, Leuconostoc cremoris, Stretococus terrmophilus    

Velikost balení 

- DL1

- doporučené k přímému zaočkování 100 - 200l mléka


 

Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.

Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka, než na kolik je balení určeno. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.

 

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.

 

Produktový list k dispozici na vyžádání.

Správné použití kultury a kvalitní přípravu zmíněných produktů poznáte na kurzu "Sýrařské minimum" - více na stránkách www.dobrykurz.cz.   Problematika tažených sýrů nově na kurzu - "Tažené sýry"

Další informace ohledně výroby sýrů, použití kultur a receptury sýrů najdete na stránkách www.dobrysyr.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Provozovatel webu Synergetic s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace