KAPPA 1 - balení DL1 na 50 -100l mléka

 
  • 1 z 2
 

Směs kultur vhodná pro dohřívané lisované i nelisované sýry. Gouda, Tomme, Gruyére. 

ťapka - krátký popis Možno použít i pro sýry typu Mozzarella pro dosažení pestřejších chuťových vlastností. Případně pro vláčnější sýr typu Reblochon.

Cena 136,36 Kč / ks bez DPH
165 Kč / ks    
Kód produktu 96
Kategorie řada Kappa
 

KAPPA 1 - speciální směs kultur

 

Určeno pro dohřívané lisované sýry typu Gruyére, Tomme nebo Gouda. Možno i pro sýry typu Mozzarella nebo Reblochon.
Vhodná teplota zaočkování 30°C. Zrání v mléku 30 - 60 minut.

Složení kultury

- 70% Streptococcus Thermophilus

- 20% Lactobacillus delbrueckii a Lactobacillus helveticus

- 10% Lactococcus lactis

Velikost balení 

- DL1

- doporučené k přímému zaočkování 50 - 100l mléka


 

Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.

Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka, než na kolik je balení určeno. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.

 

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.

 

Produktový list k dispozici na vyžádání.

Správné použití kultury a kvalitní přípravu zmíněných produktů poznáte na kurzu "Sýrařské minimum" - více na stránkách www.dobrykurz.cz.   Problematika tažených sýrů nově na kurzu - "Tažené sýry"

Další informace ohledně výroby sýrů, použití kultur a receptury sýrů najdete na stránkách www.dobrysyr.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Provozovatel webu Synergetic s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace