KURZY SEZONA 25/26: 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //

Beaugel 9 CAMEMBERT - na 5l mléka

ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař.  Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Kód: 671
95 Kč / ks 78,51 Kč bez DPH
Beaugel 9 CAMEMBERT - na 5l mléka

BEAUGEL 9 - CAMEMBERT - NA 5L MLÉKA          ťapka - popis

Kompletní kultura pro sýr Camembert.

 


 Beaugel 9 je unikátní soubor kultur, vybraných podle chuti francouzského Camembertu. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou.

Camembert, sýr s bílou plísní na povrchu. Vysoký bílý kožich, který je schopen změnit tuhý vnitřek sýru až do tekuté konzistence. Chuť se pohybuje od jemné až po velmi pikantní, v závislosti na tom, jak dlouho mu dovolíme pozvolna prozrávat. 14 - 21 dnů by mělo stačit na to, abychom byli spokojeni s výsledkem.

"Camembert je na výrobu jeden z nejsložitějších sýrů.": řekl pan Coquard, když nás navštívil. Bez ohledu na to, však pro nás namíchal kulturu, která nese chuť Francie. Postup zjednodušil, co to šlo a tak se můžeme bez obav do výroby pustit i doma.


 NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY, VIDEONÁVOD NÍŽE

Tuba je určena pro 5l mléka.

Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.

Výrobce: Ets. Coquard, Francie


Podobné produkty

SIGMA 75 - Penicillium Candidum - rychlé prozrávání, 250-500l
220 Kč

Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín. ťapka - krátký popis Bílá, vysoký porost, rychlé intenzivní prozrávání.

Kmeny vhodné pro měkké sýry srážené syřidlem a na povrch polotvrdých sýrů při tvorbě kůrky, např. sýry typu Tomme.

Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. tlačítko - více info

Kód: 130
SIGMA 55 - Geotrichum Candidum
270 Kč

Béžová, velmi aromatická plíseň.

Kód: 117
Beaugel 9 CAMEMBERT - na 25l mléka
275 Kč

ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař. Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 672
IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka
185 Kč

Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.

Kód: 109
Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 5l mléka
95 Kč

ťapka - krátký popis Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýr!

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 665