Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 25l mléka
Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýr! Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.
Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury, to vše v jedné tubě. A návod k výrobě! 
Beaugel 10 - ČERSTVÝ TVAROHOVÝ SÝR - na 25l mléka 
Kompletní kultura pro Čerstvý sýr nebo tvaroh.
Beaugel 10 je unikátní soubor kultur, vybraných v dílně Coquard pro výrobu čerstvého sýru lahodné chuti. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou.
Čerstvý sýr nebo tvaroh? Něco mezi tím. Základem je kvalitní mléko a kvalitní kultury. Kysání je zastaveno trochu dříve než dojde úplně ke kyselému tvarohu. Chuť je tak jemná a svěží a při tom plná různých chuťových variací. Můžeme ho udělat řidší na pomazánky nebo tužší, aby držel tvar a byl ke krájení.
Je vhodné ho uskladnit v krabičkách kombinovaných s formičkami, kde ze sýru může dále pozvolna odcházet syrovátka. V chladu jen pomalu dokysává a poměrně dlouho vydrží, přibližně 14 dnů. Z krabičky odebíráme porce postupně.
Sýr se při výrobě nesolí a dochucuje se až před servírováním. Výborný je slaný, ale i jako sladký dezert.
NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY
Tuba je určena pro 25l mléka.
Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.
Výrobce: Ets. Coquard, Francie

