KURZY: 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //
942 položek celkem

Cena

123960
1123960

Značky

Položek k zobrazení: 942

Výpis produktů

1,kurz Jogurty, Zákysy, Kefír, Tvaroh - 11.10.2025
1 den
1,kurz Jogurty, Zákysy, Kefír, Tvaroh - 11.10.2025
Kurz "naživo" v Dobrém centru Pacov
2 783 Kč / osoba

Jogurty, Zákysy, Kefír, Tvaroh - kvalita, trvanlivost, zdraví. ťapka - krátký popis Základ sortimentu i domácí výroby, benefit pro zdraví i ekonomiku prodeje. Jak to dělat dobře?

Jogurt, Zákys a Kefír není to samé. Jogurt má jasně dáno jaké musí být použity kultury pro jeho výrobu. Naopak Zákysy nám poskytují prostor pro určitou variabilitu a zaměření jejich účinnosti. A Kefír je zase Kefír, jehož složení je poměrně bohaté, ale také jasně dané. Tak toto si ujasníme a naučíme se s tím pracovat. Dalším úskalím bývá hustota. Jak docílit konzistence, kterou chceme? Teploty a časy hrají možná nejdůležitější roli v Sýrařině a tady tomu není jinak.

Tvaroh .. co na něm vymýšlet? Možná chuť, konzistenci, aroma? Udělat ho tak, aby vydržel, nepřekysal, nebyl příliš řídký nebo zase moc tvrdý? Má být základem pro další zrání, jak nejlépe ho připravit?

A co kozí? Prý kozí kefír se fakt nedá :-) ... velký omyl. Je jen potřeba vědět, jak na to.

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz. Zde v obchodě platíte kurz včetně DPH, proto vyšší cena.

 tlačítko - více info

Kód: 7335
2,kurz Hnětené/ Tažené sýry - 12.10.2025
1 den
2,kurz Hnětené/ Tažené sýry - 12.10.2025
Kurz "naživo" v Dobrém centru Pacov
2 783 Kč / osoba

Speciál zaměřený na rozsáhlý obor tažených neboli hnětených sýrů. ťapka - krátký popis Hnětené sýry nejsou jen Korbáčky či Nitě.

Pařené a tažené sýry, ze kterých budeme čerpat - pro příklad : Mozzarella, Kaškaval, Korbáček, Parenica, Oštěpek, Suluguni, Burrata, Provolone, Caciocavallo, String Cheese a další ...Tažené sýry se dají považovat za samostatnou skupinu, u které není nutné důkladně proniknout do obecné technologie výroby sýrů, abyste je mohli s úspěchem dělat. Ale pokud ji budete znát, jistě to bude přínosem a usnadněním. Zařazeny jsou i pařené sýry typu Blaťácké Zlato.

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz. Zde v obchodě platíte kurz včetně DPH, proto vyšší cena.

 tlačítko - více info

Kód: 7018
3,kurz Sýry doma a další výrobky z mléka - 8.,9.11.2025
2 dny
3 388 Kč / osoba

Domácích výrobců sýrů přibývá.

Chuť tvořit něco svého a kvalitního je přivedla až k tomuto oboru. Tento trend je patrný nejen v Čechách. I Francie, země s hlubokou sýrařskou tradicí jde touto cestou. Francouzský dodavatel profi mlékárenských kultur, pan Coquard, připravil úspěšnou řadu kultur pro domácí sýraře. Z nich snadným a zaručeným postupem vyrobíte sýry jako Camembert, Gouda i kvalitní francouzský Fromage Frais nebo-li čerstvý sýr. Můžete dělat i takové bonbónky, jako je zrající sýr tipu Crottin a dokonce dva typy sýrů se Zelenou či Modrou plísníťapka - krátký popis

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz. Zde v obchodě platíte kurz včetně DPH, proto vyšší cena.

 tlačítko - více info

Kód: 5618
4,kurz Bochníky - tvrdé zrající sýry 29.11.2025
1 den
4,kurz Bochníky - tvrdé zrající sýry 29.11.2025
Kurz "naživo" v Dobrém centru Pacov
2 783 Kč / osoba

Tvrdé a polotvrdé sýry. Větší či menší bochníky sýra. Vypadají krásně a jejich výroba není vůbec těžká.

ťapka - krátký popis Tvrdé a polotvrdé sýry. Máte větší množství mléka? Potřebujete vytvořit zásobu sýrů na období, kdy nebudete dojit? Dělejte sýry, které zrají krátce i dlouho, výroba je snadná, rychlá a vypadají opravdu působivě.

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz. Zde v obchodě platíte kurz včetně DPH, proto vyšší cena.

 tlačítko - více info

Kód: 7327
5,kurz Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů - 7.2.2026
1 den
2 783 Kč / osoba

Grilování je fajn a když můžeme grilovat, co jsme sami vyrobili, je to ještě lepší.

Holoumi a Camembert jsou dvě naprosto odlišné věci. Odlišný původ, výroba i chuť. A přesto je může spojít jejich úprava. Sýry mají na grilu i v udírně své místo. Některé jsou hotové velmi rychle a na některé je potřeba si počkat. Jaké by měli mít vlastnosti? Jaký to má vliv na jejich následnou úpravu a jaký je vhodný postup, pro dokonalý chuťový zážitek? Koření ano či ne a případně jaké? To si řekneme na kurzu. Od  výroby sýrů po jejich konečnou úpravu.               A některé třeba i ochutnáme.

Zaměřeno na výrobu sýrů vhodných k nakládání a přípravu nálevů.

Dělat Balkán nebo Fetu? Jaký je potom pro ně vhodný nálev? Držet se tradice nebo dát volnost své fantazii? Mohlo by se zdát, že jen tak nakrájím nějaký sýr, trocha zeleniny a koření a zaleju to olejem .. také možnost. Ale vše má své zásady, které když dodržíme můžeme se na výsledek spolehnout. Na chuť, vzhled i trvanlivost.

V tomto kurzu se zaměříme na správnou výrobu a přípravu sýrů pro další úpravu, naložení nebo další využití při přípravě jídel. Na správný výběr koření a dalších přísad. Na přípravu nálevů s odkazem na tradici a podmínky, které máme. Na vhodný výběr sýrů k nakládání s ohledem na jejich vlastnosti.

Mozzarella, Bryndza, Feta, Balkán a další varianty a druhy. Navrch přidáme ještě vhled do Řecké a Středomořské kuchyně kde má tento způsob uchování a zpracování sýrů svou tradici.

Holoumi, Panýr, Camembert, Parenica  a další.  ťapka - krátký popis

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz. Zde v obchodě platíte kurz včetně DPH, proto vyšší cena.

 tlačítko - více info

Kód: 7334
6,kurz Výroba sýrů - kompletní technologie v 9 krocích 7.,8.3.2026
2 dny
4 598 Kč / osoba

Výroba sýrů - kurz zaměřený na Sýrařinu jako řemeslo. Ve chvíli, kdy získáte jistotu a porozumíte jednotlivým krokům, na výsledku to bude znát. 

ťapka - krátký popis Buďte Sýraři.

Devět technologických kroků, které Vás nasměrují k výrobě tvrdých, polotvrdých, čerstvých, plísňových, tvarohových i tažených. Ať už jsou vyráběny sladkým či kyselým srážením. Sýrů, které jsou ke spotřebě za pár dnů nebo budou zrát několik měsíců. Vše řídí ty správné kroky, kterým když porozumíte, budete schopni dělat jakékoliv sýry a budete schopni se rozhodnout, co je pro Vás to nejlepší.

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz. Zde v obchodě platíte kurz včetně DPH, proto vyšší cena.

 tlačítko - více info

 
Kód: 6525
7,kurz Bochníky - tvrdé zrající sýry 25.4.2026
1 den
7,kurz Bochníky - tvrdé zrající sýry 25.4.2026
Kurz "naživo" v Dobrém centru Pacov
2 783 Kč / osoba

Tvrdé a polotvrdé sýry. Větší či menší bochníky sýra. Vypadají krásně a jejich výroba není vůbec těžká.

ťapka - krátký popis Tvrdé a polotvrdé sýry. Máte větší množství mléka? Potřebujete vytvořit zásobu sýrů na období, kdy nebudete dojit? Dělejte sýry, které zrají krátce i dlouho, výroba je snadná, rychlá a vypadají opravdu působivě.

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz. Zde v obchodě platíte kurz včetně DPH, proto vyšší cena.

 tlačítko - více info

Kód: 7332
8,kurz Plísňáky - bílé, šedé, modré i oranžové - 26.4.2026
1 den
2 783 Kč / osoba

Nebojte se Plísňáků. Projevte jim svou lásku a péči a ony Vás posunou na úplně jinou úroveň sýrařských dovedností. ťapka - krátký popis 

Často slýcháme obavy ze zařazení plísňových sýrů do výroby. Obavy z toho, že plísně budou všude a na všem. Jestli Vás láká výroba sýrů jako je bílý Camembert alias Hermelín, zelená Niva či modrý Roquefort, Romadůr, Tvarůžky a nebo francouzské perličky typu Crottin, Valencay nebo St. Maure, pomůžeme Vám výrobu "ukočírovat". Ono to totiž není zase tak jednoduché aby se plísním dařilo. A dost možná zjistíte, že Vám dokonce pomohou ty nežádoucí udržet na uzdě.

Zrající a plísňové sýry Vám pomohou se odlišit, mít nějakou perličku ve Vaší nabídce. Právě na tomto kurzu je prostor pro spousty variant. Rozmanitost chutí, vůní, tvarů a barev, které vás odliší a dodají Vašim sýrům výjimečnost. Ať kozí, kravské či ovčí všechny chutnají skvěle!

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz.

 tlačítko - více info

Kód: 7328
9,kurz Sýry 4 dny-komplet 7.-10.5.2026
9,kurz Sýry 4 dny-komplet 7.-10.5.2026
Kurz "naživo" v Dobrém centru Pacov
5 929 Kč / osoba

Zahrnuje všechna témata nabízených kurzů. Náročné, ale kompletní.

Poprvé byl tento kurz odzkoušen v roce 2012 a byl velmi úspěšný. Jedná se o průřez všemi našimi kurzy, tzn. souhrn kompletních znalostí, které jsme schopni Vám nabídnout. ťapka - krátký popis

Nejste plátci DPH? Je lépe se přihlásit na www.dobrykurz.cz. Zde v obchodě platíte kurz včetně DPH, proto vyšší cena.

 tlačítko - více info

Kód: 5447
Alobal BASIC - role 29cm x 20m/9 mikronů
72 Kč / ks

Alobal, běžné provedení. Pro rychlé přechodné zabalení výrobku např. při distribuci a přepravě. Pro grilování a rozpékání. Lze připravit dopředu včetně dochucení. ťapka - krátký popis Nenechávat v kontaktu s kyselými sýry dlouhodobě, může docházet k uvolňování hliníku. Rozměr 29cm x 20m, síla materiálu 9 mikronů.  tlačítko - více info

Kód: 6971
Alobal GRIL - role 30cm x 10m/17 mikronů
76 Kč / ks

Kvalitní silný Alobal pro pomalé grilování a rozpékání. Lze připravit dopředu včetně dochucení. ťapka - krátký popis Nenechávat v kontaktu s kyselými sýry dlouhodobě, může docházet k uvolňování hliníku. Rozměr 30cm x 10m, síla materiálu 17 mikronů.  tlačítko - více info

Kód: 6972
Alobal GRIL - role 45cm x 10m/18 mikronů
148 Kč / ks

Kvalitní silný Alobal pro pomalé grilování a rozpékání. Lze připravit dopředu včetně dochucení. ťapka - krátký popis Nenechávat v kontaktu s kyselými sýry dlouhodobě, může docházet k uvolňování hliníku. Rozměr 45cm x 10m, síla materiálu 18 mikronů.  tlačítko - více info

Kód: 6973
ALPHA - mezofilní DL1 na 100-200l mléka
165 Kč / ks

Mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.

Kód: 607
ALPHA - mezofilní DL3,5 na 300 - 600l mléka
395 Kč / ks

Mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.

Kód: 631
Bambucké máslo 2000g
695 Kč / ks

Přípravky, které obsahují bambucké máslo je možné uplatnit při hojení spálenin, zvyšování odolnosti kůže proti infekcím a nemocem, pomáhá zvláčňovat rty, či ochraňuje při koupání ve slané vodě.

Rafinací je čištěno od nežádoucích příměsí a pachů.

Kód: 217
Bambucké máslo 25kg - na objednávku
5 955 Kč / ks

Přípravky, které obsahují bambucké máslo je možné uplatnit při hojení spálenin, zvyšování odolnosti kůže proti infekcím a nemocem, pomáhá zvláčňovat rty, či ochraňuje při koupání ve slané vodě.

Rafinací je čištěno od nežádoucích příměsí a pachů.

Kód: 219
Bambucké máslo 500g
205 Kč / ks

Přípravky, které obsahují bambucké máslo je možné uplatnit při hojení spálenin, zvyšování odolnosti kůže proti infekcím a nemocem, pomáhá zvláčňovat rty, či ochraňuje při koupání ve slané vodě.

Rafinací je čištěno od nežádoucích příměsí a pachů.

Kód: 218
Barvivo do sýrů přírodní - Annatto - 200ml
145 Kč / ks

Žluto-červeno-oranžové barvivo přírodního původu, které se získává ze semen stromu Bixa orellana, česky Oreláník barvířský. ťapka - krátký popis 

Tvoří ho především bixin, který je rozpustný v tucích a norbixin, který je rozpustný ve vodě. Mírně zemitá, pižmová a lehce pikantní chuť tlačítko - více info

Kód: 376
Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 25l mléka
275 Kč / ks

ťapka - krátký popis Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýr!

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury, to vše v jedné tubě. A návod k výrobě! tlačítko - více info

Kód: 666
Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýr!

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 665
Beaugel 11 - Petits Affinés - Malé Zrající sýry - na 25l mléka
275 Kč / ks

ťapka - krátký popis Jak povýšit tvaroh na něco delikátního?.Uděláte z něj zrající sýr!

Kompletní kultura pro zrající sýry tipu Crottin. Nejlepší výsledky jsou z mléka kozího, ale z kravského budou také výborné.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 668
Beaugel 11 - Petits Affinés - Malé Zrající sýry - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Jak povýšit tvaroh na něco delikátního?.Uděláte z něj zrající sýr!

Kompletní kultura pro zrající sýry tipu Crottin. Nejlepší výsledky jsou z mléka kozího, ale z kravského budou také výborné.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 667
Beaugel 12 - Petit Bleus - Malé modré sýry - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Sýry s modrou plísní. Malé, působivé, lahodné!

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 1787
Beaugel 13 - Fourmette Bleue - Modrý váleček - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Modrý váleček, tak přesně vypadá tato varianta sýrů s modrou plísní. Jemný i pikantní, k pochutnání i do kuchyně.

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 1860
Beaugel 15 - Lactiques Cendrés - Zrající sýr s popelem - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Opravdový bonbónek - Zrající sýr s popelem. Malý sýr zcela pokrytý bílou plísní na popelovém základě. Lahodná krémová konzistence.

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě. Potřebujete už jen popel. tlačítko - více info

Kód: 1788
Beaugel 8 TOMMETTE/GOUDA - na 25l mléka
275 Kč / ks

ťapka - krátký popis Každý sýrař chce svůj bochník! S touto kulturou můžete, výsledek se dostaví..

Kompletní kultura sýr jemnějšího typu Gouda nebo pikantnějšího Tomme. Můžete zvolit postup bez lisování nebo sýr přilisovaný nízkým tlakem. Už po dvou týdnech budete mít výsledky. Lepší chuti dosáhnete při delším zrání, přibližně 8 týdnů.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 670
Beaugel 8 TOMMETTE/GOUDA - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Každý sýrař chce svůj bochník! S touto kulturou můžete, výsledek se dostaví.

Kompletní kultura sýr jemnějšího typu Gouda nebo pikantnějšího Tomme. Můžete zvolit postup bez lisování nebo sýr přilisovaný nízkým tlakem. Už po dvou týdnech budete mít výsledky. Lepší chuti dosáhnete při delším zrání, přibližně 8 týdnů.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 669
Beaugel 9 CAMEMBERT - na 25l mléka
275 Kč / ks

ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař. Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 672
Beaugel 9 CAMEMBERT - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař.  Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 671
Beaugel ACIDOPHILUS - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
95 Kč / ks

Kultura je určena na výrobu acidofilního nápoje.

Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

Kód: 673

Ovládací prvky výpisu

942 položek celkem