IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka
Kód: 109Související produkty
Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín.
Velmi bílá, nízký porost, pozvolné prozrávání.
Kmeny vhodné pro menší měkké sýry a zrající tvarohové sýry. U tvarohových sýrů někdy v kombinaci s popelem, např. sýr Valencay nebo St. Maure.
Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. 
Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín.
Bílá, vysoký porost, rychlé intenzivní prozrávání.
Kmeny vhodné pro měkké sýry srážené syřidlem a na povrch polotvrdých sýrů při tvorbě kůrky, např. sýry typu Tomme.
Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. 
Detailní popis produktu
IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka
Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.
Vhodná teplota mléka k zaočkování je 32 - 34°C. Doba zrání 60 - 90min.
|
Složení kultury |
- Lct. lactis + cremoris |
|
- Lct. diacetilactis |
|
|
- Leuc. cremoris |
|
|
- S. thermophilus |
|
|
- Lct. paracasei |
|
|
- Hafni alvei kmen 2472 |
|
|
- Kluyveromyces lactis |
|
|
- Candida valida |
|
|
- Brévibacteriums linens |
|
|
- Corynebacterium flavescens |
|
|
- Staphylococcos carnosus |
Neobsahuje Penicillium candidum ani Geotrichum candidum. Pro získání typického Camembertu nutno přidat SIGMA 71 a případně i trochu SIGMA 55. Nebo namíchanou směs SIGMA 93 Ca
|
Velikost balení |
- DL1 |
- doporučené k přímému zaočkování 200l mléka |
Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař. Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!
Kompletní kultura sýr typu Camembert. Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.
Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě 
Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař. Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!
Kompletní kultura sýr typu Camembert. Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.
Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě 
