// DODÁVKA KULTUR: naskladnění 18.-19.9., k odeslání v Po 22.9. // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //

IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka

Kód: 109
185 Kč / ks 152,89 Kč bez DPH
Skladem

Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka

 

Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.

Vhodná teplota mléka k zaočkování je 32 - 34°C. Doba zrání 60 - 90min.


 

Složení kultury

- Lct. lactis + cremoris

- Lct. diacetilactis

- Leuc. cremoris

- S. thermophilus

- Lct. paracasei

- Hafni alvei kmen 2472

- Kluyveromyces lactis

- Candida valida

- Brévibacteriums linens

- Corynebacterium flavescens

- Staphylococcos carnosus

 
Neobsahuje Penicillium candidum ani Geotrichum candidum. Pro získání typického Camembertu nutno přidat SIGMA 71 a případně i trochu SIGMA 55. Nebo namíchanou směs SIGMA 93 Ca

Velikost balení

- DL1

- doporučené k přímému zaočkování 200l mléka


 

Camembert French Cheese