16.11. Bochníky - zrající sýry / 30.11. Hnětené - Tažené sýry / 11.1. Sýry do nálevů / 25.,26.1. Sýry doma / 8.,9.2. Výroba sýrů - 9 kroků / 22.2. Bochníky - zrající sýry / 8.3. Sýry na gril a do udírny / 22.3. Jogurt,Zákysy,Kefír,Tvaroh / 5.,6.4. Výroba sýrů - 9 kroků / 26.4. Plísňáky / 8.-11.5. Sýry 4 dny - komplet

IOTA St. Nectaire - balení DL1 na 100 - 200l

 
  • 1 z 2
 

Termofilní kultura obsahující enterokoky a mikrokoky vhodná k zaočkování měkkých a lisovaných nedohřívaných sýrů. Vhodná k přípravě sýrů typu Saint Nectaire nebo Reblochon v kombinaci s dalšími kulturami (pokud se přirozeně nevyskytují v prostředí).

ťapka - krátký popis Výborné prozrávání, chuťová pestrost, velmi odolné kmeny. tlačítko - více info

Dostupnost Skladem
Cena 148,76 Kč bez DPH
180 Kč / ks    
Kód produktu 105
Kategorie řada Iota
 

IOTA St.Nectaire - termofilní mlékárenská kultura

v lyofilizované (mrazem vysušené) formě určená k přímému zaočkování do mléka.

Termofilní kultura obsahující enterokoky a mikrokoky vhodná k zaočkování měkkých a lisovaných nedohřívaných sýrů. Svým složením vhodná k přípravě sýru typu Saint Nectaire nebo Reblochon v kombinaci s dalšími kulturami (pokud se přirozeně nevyskytují v prostředí). Vytváří typické chuťové vlastnosti těchto sýrů.
Optimální teplota mléka při zaočkování je 25 - 35°C a doba zrání 30 - 60 min.

Složení kultury

- Streptoccocus Thermophylus

- Lactobacillus Bulgaricus

- Enterokoky

- Mikrokoky

Velikost balení

- DL1

- doporučené k přímému zaočkování 100 - 200l pro přípravu sýřeniny pro měkké i lisované sýry

100-400l mléka při výrobě sýra St. Nectaire


Kultury jsou velmi účinné, dle našich zkušeností je často možné dávkování snížit až na polovinu. Předávkování může být i důvodem nekvalitního výrobku.

Jedná se o mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury při zpracovávání menšího množství mléka, než na kolik je balení určeno. Je možné dávkovat kulturu přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.

 

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.

 

Produktový list k dispozici na vyžádání.

Více o výrobě sýrů tohoto typu se dozvíte na kurzu „Francouzské sýry“ – více informací na stránkách www.dobrykurz.cz

Další informace ohledně výroby sýrů, použití kultur a receptury sýrů najdete na stránkách www.dobrysyr.cz

Podobné produkty

  • IOTA Reblochon - balení DL1 na 100 - 200l Kód: 974
    IOTA Reblochon - balení DL1 na 100 - 200l
    Vyprodáno

    Směs termofilních kultur pro tradiční nelisované i lisované sýry, např. typu Reblochon.

    ťapka - krátký popis  Vytváří pružné těsto a pestrou chuť. Dobře odolává nežádoucím bakteriím. tlačítko - více info

    185 Kč
  • IOTA 4 Tomme rustique - balení DL1 na 200l mléka Kód: 973
    IOTA 4 Tomme rustique - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem

    Směs startovacích a zracích kultur pro typický rustikální sýr. Vhodné pro měkké i lisované sýry.

    ťapka - krátký popis  Tato kultura umožňuje zejména výborné prozrání a vytváří měkké jemné těsto sýra. tlačítko - více info

    195 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: