// DOPLNĚNÍ KULTUR: po 15.9.2025 // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet

Jogurtové a probiotické, kefír

Mlékárenské kultury francouzského výrobce Ets. Coquard jsou speciálně připraveny pro výrobu na farmách, menších mlékárnách a v domácích podmínkách.

Jsou v lyofilizované formě, tedy mrazem vysušený prášek. Určené k dávkování přímo do mléka.

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, to je uvedeno na obalu

Nejprodávanější

24 položek celkem

Cena

95395
195395

Značky

Položek k zobrazení: 24
Beaugel ACIDOPHILUS - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
95 Kč / ks

Kultura je určena na výrobu acidofilního nápoje. Pod značkou kvality SYN.

Kód: 673
Beaugel BIFIDUS - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
95 Kč / ks

Kultura je určena pro výrobu zakysaného Bifi-mléka. Pod značkou kvality SYN.

Kód: 674
Beaugel ELBEN - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
95 Kč / ks

Kultura pro výrobu zakysaného mléka. Velmi příjemné na chuť a osvěžující. Použité bakterie původem Střední východ a Afrika. Doplněk acidofilních bakterií pro náš organismus.   

Kód: 675
Beaugel KEFÍR 2 - výrazný - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
95 Kč / ks

Kultura určena pro výrobu kefíru výraznější chuti. Pod značkou kvality SYN.

Kód: 677
Beaugel KEFÍR 3 - jemný - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
95 Kč / ks

 Kultura určena pro výrobu kefíru jemné chuti.

Kód: 676
Beaugel RAIEB - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
95 Kč / ks

Kultura je určena na výrobu fermentovaného mléka s obsahem acidofilní bakterie. Kyselost výrobku je velmi mírná. Pod značkou kvality SYN.

Kód: 678
IOTA Kefír 3 DL1 na 20l kefíru
165 Kč / ks

Směs kultur pro výrobu zákysu kefírového typu, která obsahuje vybrané bakterie z původní kefírové houby. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit.  Pro kefír je přirozené postupné dozrávání i po ukončené kultivace v průběhu spotřeby. Chuť se může pohybovat od velmi jemné až po palčivě perlivou. V konečné fázi může obsahovat i malé množství alkoholu. Proto doporučujeme postupovat při výrobě pozvolna, ukončit kultivaci raději dříve, zákys bude ještě dále "dojíždět". 

Kód: 5479
IOTA Kefír 3 DL3,5 - na 150l mléka
395 Kč / ks

Směs kultur pro výrobu zákysu kefírového typu, která obsahuje vybrané bakterie z původní kefírové houby. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit.  Pro kefír je přirozené postupné dozrávání i po ukončené kultivace v průběhu spotřeby. Chuť se může pohybovat od velmi jemné až po palčivě perlivou. V konečné fázi může obsahovat i malé množství alkoholu. Proto doporučujeme postupovat při výrobě pozvolna, ukončit kultivaci raději dříve, zákys bude ještě dále "dojíždět". 

Kód: 5482
IOTA Probi 1 DL1 na 20l zakysaného mléka
165 Kč / ks

Kultura pro výrobu probiotického zákysu, který je obohacen o prospěšné bifidobakterie. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení výsledku v podobě tuhého jogurtu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit. K nahlédnutí inspirativní video.  Výraz probiotický pochází z řečtiny a znamená "pro život", je opakem slova antibiotický, "proti životu".   

Kód: 5574
IOTA Probi 1 DL3,5 na 150 - 180l zakysaného mléka
395 Kč / ks

Kultura pro výrobu probiotického zákysu, který je obohacen o prospěšné bifidobakterie. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit. K nahlédnutí inspirativní video.  Výraz probiotický pochází z řečtiny a znamená "pro život", je opakem slova antibiotický, "proti životu".   

Kód: 5575
LAMBDA 12 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
165 Kč / ks

Velmi jemný, mírné okyselení, chuť sladkého jogurtu. Rychlé zpevnění. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka.  Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z kozího mléka.  

Kód: 102
LAMBDA 12 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
395 Kč / ks

Velmi jemný, mírné okyselení, chuť sladkého jogurtu. Rychlé zpevnění. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka.  Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z kozího mléka.  

Kód: 337
LAMBDA 13 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
165 Kč / ks

Velmi jemný, mírné okyselení, chuť sladkého jogurtu. Rychlé zpevnění. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka.  

Kód: 584
LAMBDA 13 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
395 Kč / ks

 Velmi jemný, mírné okyselení, chuť sladkého jogurtu. Rychlé zpevnění. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka.  

Kód: 649
LAMBDA 21 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
165 Kč / ks

Velmi měkký a křehký jogurt, rychlé prokysávání a velmi nízké dokysávání. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka. Obohacena o kulturu Lactobacillus plantarum přirozeně se vyskytující ve střevní mikroflóře. Také prodlužuje trvanlivost výrobku, zabraňuje množení plísní a kvasinek.    

Kód: 585
LAMBDA 21 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
395 Kč / ks

 Velmi měkký a křehký jogurt, rychlé prokysávání a velmi nízké dokysávání. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka. Obohacena o kulturu Lactobacillus plantarum přirozeně se vyskytující ve střevní mikroflóře. Také prodlužuje trvanlivost výrobku, zabraňuje množení plísní a kvasinek.  

Kód: 650
LAMBDA 25 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
165 Kč / ks

 Velmi jemný jogurt, silná krémová struktura. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka. Obohacena o kulturu Lactobacillus plantarum přirozeně se vyskytující ve střevní mikroflóře. Také prodlužuje trvanlivost výrobku, zabraňuje množení plísní a kvasinek.    

Kód: 755
LAMBDA 25 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
395 Kč / ks

 Velmi jemný jogurt, silná krémová struktura. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka. Obohacena o kulturu Lactobacillus plantarum přirozeně se vyskytující ve střevní mikroflóře. Také prodlužuje trvanlivost výrobku, zabraňuje množení plísní a kvasinek.  

Kód: 766
LAMBDA 3 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
165 Kč / ks

Typická kyselost a hustotou bulharského jogurtu. Je možné ji použít pro všechny druhy mléka. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.

Kód: 263
LAMBDA 3 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
395 Kč / ks

Typická kyselost a hustotou bulharského jogurtu. Je možné ji použít pro všechny druhy mléka. Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z ovčího mléka.

Kód: 327
LAMBDA 5 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
165 Kč / ks

Pevný, mírně kyselý, vhodný pro ovčí mléko. Vhodný pro výrobu měkkých i lisovaných sýrů a sýrů modrou plísní.

Kód: 264
Nahoru
Další produkty