DOPLNĚNÍ KULTUR: po 15.9.2025 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet

Plísně a kvasinky

Mlékárenské kultury francouzského výrobce Ets. Coquard jsou speciálně připraveny pro výrobu na farmách, menších mlékárnách a v domácích podmínkách.

Jsou v lyofilizované formě, tedy mrazem vysušený prášek. Určené k dávkování přímo do mléka.

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, to je uvedeno na obalu

Nejprodávanější

12 položek celkem

Cena

205280
1205280

Značky

Položek k zobrazení: 12
SIGMA 15 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka
260 Kč / ks

Roquefortská plíseň světle modré a zelené barvy, jemné chuti s pevnou strukturou.  Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Doporučováno pro sýr typu Gorgonzola, měkké sýry s modrou plísní a kozí sýry s modrou plísní 

Kód: 1863
MG 9181
260 Kč / ks

Roquefortská plíseň, modré a světle šedé barvy, vyvážené chuti s příměsí ovocných tónů a krémovitou strukturou.  Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Pro sýry typu Gorgonzola a Fourmes. 

Kód: 114
SIGMA 18 - Penicillium Roqueforti na 200l mléka
260 Kč / ks

Roquefortská plíseň, intenzivní modré a zelené barvy, výrazné chuti s krémovitou strukturou.  Dle praktických zkušeností lze kulturu využít až na 500 litrů mléka. Typicky pro modrý sýr typu d'Auvergne a typu bleu des Causses

Kód: 113
SIGMA 54 - Geotrichum Candidum
270 Kč / ks

Bílá plíseň, mírnější aroma než u Sigma 55.

Kód: 721
SIGMA 55 - Geotrichum Candidum
270 Kč / ks

Béžová, velmi aromatická plíseň.

Kód: 117
SIGMA 63 - mazová kultura - Brevibacterium Linens
205 Kč / ks

Kmen vytvářející průměrné zabarvení do oranžova a silné aroma.

Kód: 118
SIGMA 71 - Penicillium Candidum - mírné prozrávání, 250-500l
220 Kč / ks

Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín.  Velmi bílá, nízký porost, pozvolné prozrávání. Kmeny vhodné pro menší měkké sýry a zrající tvarohové sýry. U tvarohových sýrů někdy v kombinaci s popelem, např. sýr Valencay nebo St. Maure.   Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. 

Kód: 115
SIGMA 75 - Penicillium Candidum - rychlé prozrávání, 250-500l
220 Kč / ks

Penicillium Candidum - bílá plíseň na sýrech typu Camembert a Hermelín.  Bílá, vysoký porost, rychlé intenzivní prozrávání. Kmeny vhodné pro měkké sýry srážené syřidlem a na povrch polotvrdých sýrů při tvorbě kůrky, např. sýry typu Tomme. Pro pevnost kůrky u sýrů typu Camembert vhodná kombinace s Geotrichum Candidum (Sigma 54). Dále tato kombinace chrání sýry před zelenými plísněmi a černou plísní Mucor. 

Kód: 130
SIGMA 93 CA - Camembert - směs plísní, 250-500l
250 Kč / ks

Speciální směs plísní pro sýry typu Camembert a Hermelín. A pro další měkké sýry s bílou plísní na povrchu.    Bílé kmeny plísní, jemná kůrka, střední prozrávání. Kvalitní ochrana a prozrávání díky spolupráce plísní Penicillium candidum a Geotrichum candidum a kvasinky Debaryomyces. 

Kód: 971
SIGMA 96 SP - St. Paulin
280 Kč / ks

Kultura pro výrobu sýru St. Paulin a podobných lisovaných sýrů s přírodní oranžovou kůrkou.

Kód: 587
SIGMA 97 PY - Pyrenejské sýry
280 Kč / ks

Určeno pro tvrdé a polotvrdé sýry, kterým kultura dodává přírodní oranžovou barvu a vynikající aroma, používá se při výrobě tzv. Pyrenejských sýrů.

Kód: 112
SIGMA 98 C - Tomme
280 Kč / ks

Pro vytvoření typické kůrky a chuti sýrů typu Tomme a Pyrenejských. Dodává oranžové až světle hnědé zbarvení.

Kód: 588