// DODÁVKA KULTUR: naskladnění 18.-19.9., k odeslání v Po 22.9. // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //

Beaugel 15 - Lactiques Cendrés - Zrající sýr s popelem - na 5l mléka

Kód: 1788
95 Kč / ks 78,51 Kč bez DPH
Skladem

ťapka - krátký popis Opravdový bonbónek - Zrající sýr s popelem. Malý sýr zcela pokrytý bílou plísní na popelovém základě. Lahodná krémová konzistence.

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě. Potřebujete už jen popel. tlačítko - více info

Detailní informace

Detailní popis produktu

BEAUGEL 15 - lactiques cendrés - Zrající sýr s popelem       ťapka - popis

Kompletní kultura pro výrobu zrajících tvarohových sýrů s popelem a bílou plísní.

 


 Beaugel 15 je unikátní soubor kultur, vybraných v dílně Coquard pro výrobu zrajících sýrů s bílou plísní, jejíž růst je podpořen přídavkem popela. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou. 

Vedle zrajícího sýru a lá Crottin je toto další typický zástupce francouzských zrajících sýrů. Nejvíce se využívá těchto postupů pro sýry z kozího mléka. Ale i z kravského jsou výborné.

Popel není jen dekorací, ale podporuje růst bílé plísně, která prozraje sýr do skvělé krémové konzistence.


 NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY

Tuba je určena pro 5l mléka.

Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.

Výrobce: Ets. Coquard, Francie