Beaugel 15 - Lactiques Cendrés - Zrající sýr s popelem - na 5l mléka
Kód: 1788Související produkty

Malá nerezová naběračka průměr 6cm. Naběračku využijeme hlavně při nabírání sýřeniny v případě, že dle výrobní technologie potřebujeme plnit sýřeninu i se syrovátkou do forem s malým průměrem. U tohoto rozměru např. tvarohové zrající sýry z kultur Beaugel 11 a 15 nebo Iota Cl1 a Iota Cl2 - sýry typu Crottin, St. Maure a pod. Tyto sýry plníme do malých forem.

Šikovná malá plastová naběračka průměr 7,5cm. Naběračku využijeme hlavně při nabírání sýřeniny v případě, že dle výrobní technologie potřebujeme plnit sýřeninu i se syrovátkou. U tohoto rozměru např. tvarohové zrající sýry z kultur Beaugel 11 a 15 nebo Iota Cl1 a Iota Cl2 - sýry typu Crottin, St. Maure a pod. Tyto sýry plníme do malých forem.

Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu. Působí také velmi efektně

Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu. Působí také velmi efektně

Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu. Působí také velmi efektně

Šikovná malá oválná naběračka průměr 9/6,5cm, v místě nalévání 3,5cm. Naběračku využijeme hlavně při nabírání sýřeniny v případě, že dle výrobní technologie potřebujeme plnit sýřeninu i se syrovátkou. U tohoto rozměru např. tvarohové zrající sýry z kultur Beaugel 11 a 15 nebo Iota Cl1 a Iota Cl2 - sýry typu Crottin, St. Maure a pod. Tyto sýry plníme do malých forem.

Plastová naběračka průměr 8cm. Naběračku využijeme hlavně při nabírání sýřeniny v případě, že dle výrobní technologie potřebujeme plnit sýřeninu i se syrovátkou.
Detailní popis produktu
BEAUGEL 15 - lactiques cendrés - Zrající sýr s popelem 
Kompletní kultura pro výrobu zrajících tvarohových sýrů s popelem a bílou plísní.
Beaugel 15 je unikátní soubor kultur, vybraných v dílně Coquard pro výrobu zrajících sýrů s bílou plísní, jejíž růst je podpořen přídavkem popela. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou.
Vedle zrajícího sýru a lá Crottin je toto další typický zástupce francouzských zrajících sýrů. Nejvíce se využívá těchto postupů pro sýry z kozího mléka. Ale i z kravského jsou výborné.
Popel není jen dekorací, ale podporuje růst bílé plísně, která prozraje sýr do skvělé krémové konzistence.
NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY
Tuba je určena pro 5l mléka.
Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.
Výrobce: Ets. Coquard, Francie