DOPLNĚNÍ KULTUR: po 15.9.2025 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet
949 položek celkem

Cena

123960
1123960

Značky

Položek k zobrazení: 949
IOTA Salers, Čedar - balení DL1 na 100 - 200l mléka
165 Kč / ks

Směs kultur vhodná pro sýry typu Salers, Cantal, Čedar. Směs homofermentativních a heterofermentatovních mezofilních kultur a termofilní Streptococcus termophilus. Aromatická kultura vycházející z původní výroby sýru Salers v dřevěné nádobě ihned po nadojení. 

Kód: 183
IOTA Salers, Čedar - balení DL3,5 na 350 - 700l mléka
410 Kč / ks

Směs kultur vhodná pro sýry typu Salers, Cantal, Čedar. Směs homofermentativních a heterofermentatovních mezofilních kultur a termofilní Streptococcus termophilus. Aromatická kultura vycházející z původní výroby sýru Salers v dřevěné nádobě ihned po nadojení. 

Kód: 911
IOTA St. Nectaire - balení DL1 na 100 - 200l
180 Kč / ks

Termofilní kultura obsahující enterokoky a mikrokoky vhodná k zaočkování měkkých a lisovaných nedohřívaných sýrů. Vhodná k přípravě sýrů typu Saint Nectaire nebo Reblochon v kombinaci s dalšími kulturami (pokud se přirozeně nevyskytují v prostředí).  Výborné prozrávání, chuťová pestrost, velmi odolné kmeny. 

Kód: 105
IOTA V (Vacherin) DL1 na 200l mléka
195 Kč / ks

Kompletní směs kultur pro sýr typu Vacherin. Vytváří typické chuťové vlastnosti tohoto sýra.

Kód: 103
Jedlá soda - 500g
65 Kč / ks

Dobře čistí a dezinfikuje sýrařské vybavení.

Kód: 250
Jogurtovač / termomísa - 2,5l
465 Kč / ks

Mísa vhodná na výrobu jogurtů a zákysů. V míse se udrží vhodná teplota po celou dobu výroby (3-6 hodin).

Kód: 7054
Jogurtovač / termomísa - 3,5l
555 Kč / ks

Mísa vhodná na výrobu jogurtů a zákysů. V míse se udrží vhodná teplota po celou dobu výroby (3-6 hodin).

Kód: 6984
Jogurtovač / termomísa - 5l
820 Kč
720 Kč / ks

Mísa vhodná na výrobu jogurtů a zákysů. V míse se udrží vhodná teplota po celou dobu výroby (3-6 hodin).

Kód: 6985
Jogurtovač / termomísa klasik - 3,5l
555 Kč / ks

Mísa vhodná na výrobu jogurtů a zákysů. V míse se udrží vhodná teplota po celou dobu výroby (3-6 hodin).

Kód: 6530
Kalibrační protokol k teploměrům pro HACCP systém
Kalibrační protokol k teploměrům pro HACCP systém
Na objednávku - dodání do 10 dnů.
900 Kč / ks

 Kalibrační protokol pro digitální teploměry Sunartis. Možno objednat s těmito druhy teploměrů. Kalibrační protokol je potřeba pro splnění potřeb systému HACCP.

Kód: 2107
KAPPA 1 - balení DL1 na 50 -100l mléka
165 Kč / ks

Směs kultur vhodná pro dohřívané lisované i nelisované sýry. Gouda, Tomme, Gruyére.  Možno použít i pro sýry typu Mozzarella pro dosažení pestřejších chuťových vlastností. Případně pro vláčnější sýr typu Reblochon. 

Kód: 96
KAPPA 1 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka
395 Kč / ks

Směs kultur vhodná pro dohřívané lisované i nelisované sýry. Gouda, Tomme, Gruyére.  Možno použít i pro sýry typu Mozzarella pro dosažení pestřejších chuťových vlastností. Případně pro vláčnější sýr typu Reblochon.

Kód: 97
KAPPA 2 - balení DL1 na 100l mléka
165 Kč / ks

Ideální pro výrobu dlouhozrajících sýrů, vyšší podíl Lactobacillus helveticus. Speciální směs kultur pro dosažení chuti horských sýrů typu Abondance nebo Beaufort. Dlouhozrajících Gouda, Edam a pod. Vhodná i pro selský sýr typu Tomme.

Kód: 98
KAPPA 2 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka
395 Kč / ks

Ideální pro výrobu dlouhozrajících sýrů, vyšší podíl Lactobacillus helveticus. Speciální směs kultur pro dosažení chuti horských sýrů typu Abondance nebo Beaufort. Dlouhozrajících Gouda, Edam a pod. Vhodná i pro selský sýr typu Tomme.

Kód: 491
KAPPA 3 - balení DL1 na 50 - 100l mléka
165 Kč / ks

Směs pro sýry s oky. Termofilní a propionové bakterie určených pro lisované dohřívané sýry. Kultura se používá pro typické švýcarské sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkäse, petit Gruyére, Emmental, Leerdamer, Jarls berg a další.   Rozvoj ok potřebuje vhodné podmínky a dostatečně velký sýr.

Kód: 99
KAPPA 3 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka
395 Kč / ks

Směs pro sýry s oky. Termofilní a propionové bakterie určených pro lisované dohřívané sýry. Kultura se používá pro typické švýcarské sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkäse, petit Gruyére, Emmental, Leerdamer, Jarls berg a další.   Rozvoj ok potřebuje vhodné podmínky a dostatečně velký sýr.

Kód: 125
KAPPA 4 - balení DL1 na 500l mléka
165 Kč / ks

 Helvetická kultura, vysoce termofilní, pro dohřívané i vysokodohřívané lisované tvrdé sýry. Parmezán, Comté, Beaufort. Výborných chuťových vlastností je možné dosáhnout při výrobě sýru Feta klasickým postupem. Využívá se samostatně nebo, jako přídavek k dalším kulturám pro zajištění kvalitního dlouhodobějšího zrání.

Kód: 100
KAPPA 4 - balení DL3,5 na 1500l mléka
395 Kč / ks

 Helvetická kultura, vysoce termofilní, pro dohřívané i vysokodohřívané lisované tvrdé sýry. Parmezán, Comté, Beaufort. Výborných chuťových vlastností je možné dosáhnout při výrobě sýru Feta klasickým postupem. Využívá se samostatně nebo, jako přídavek k dalším kulturám pro zajištění kvalitního dlouhodobějšího zrání.

Kód: 191
Kartáč na lahve jemný, průměr 45mm
77 Kč / ks

Kartáč na lahve, jemnější štětiny, dole stočený na vymytí hran, rukojeť pevná plast, celková délka 34cm. Vhodný na menší lahvičky.  Český výrobek. 

Kód: 6993
Kartáč na lahve molitan, průměr 60mm
88 Kč / ks

Kartáč na lahve, jemnější štětiny, rukojeť drátěná pružná + plast, celková délka 34cm.  Český výrobek. 

Kód: 6992
Kartáč na lahve, průměr 50mm
78 Kč / ks

Kartáč na lahve, tvrdší štětiny, rukojeť drátěná pružná + plast, celková délka 41cm.  Český výrobek. 

Kód: 6991
Nahoru
Další produkty