Beaugel 11 - Petits Affinés - Malé Zrající sýry - na 5l mléka
Kód: 667Související produkty

Malá nerezová naběračka průměr 6cm. Naběračku využijeme hlavně při nabírání sýřeniny v případě, že dle výrobní technologie potřebujeme plnit sýřeninu i se syrovátkou do forem s malým průměrem. U tohoto rozměru např. tvarohové zrající sýry z kultur Beaugel 11 a 15 nebo Iota Cl1 a Iota Cl2 - sýry typu Crottin, St. Maure a pod. Tyto sýry plníme do malých forem.

Šikovná malá plastová naběračka průměr 7,5cm. Naběračku využijeme hlavně při nabírání sýřeniny v případě, že dle výrobní technologie potřebujeme plnit sýřeninu i se syrovátkou. U tohoto rozměru např. tvarohové zrající sýry z kultur Beaugel 11 a 15 nebo Iota Cl1 a Iota Cl2 - sýry typu Crottin, St. Maure a pod. Tyto sýry plníme do malých forem.

Forma válcového tvaru bez dna vhodná pro výrobu sýru typu Buche - tvarohový zrající sýr s plísní válcového tvaru . Nebo pro další sýry ve tvaru válečku.

Šikovná malá oválná naběračka průměr 9/6,5cm, v místě nalévání 3,5cm. Naběračku využijeme hlavně při nabírání sýřeniny v případě, že dle výrobní technologie potřebujeme plnit sýřeninu i se syrovátkou. U tohoto rozměru např. tvarohové zrající sýry z kultur Beaugel 11 a 15 nebo Iota Cl1 a Iota Cl2 - sýry typu Crottin, St. Maure a pod. Tyto sýry plníme do malých forem.

Plastová naběračka průměr 8cm. Naběračku využijeme hlavně při nabírání sýřeniny v případě, že dle výrobní technologie potřebujeme plnit sýřeninu i se syrovátkou.
Detailní popis produktu
BEAUGEL 11 - Petits Affinés - malé zrající sýry a lá crottin - NA 5L MLÉKA 
Kompletní kultura pro Francouzský zrající sýr.
Beaugel 11 je unikátní soubor kultur, vybraných v dílně Coquard pro výrobu sýru typu Crottin. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou.
Základem těchto sýrů je kvalitní tvaroh, který postupně prozraje do jemné krémovité konzistence. K této proměně poslouží kvasinky a plísně, které vytvoří typický vrásčitý povrch. Při vhodných podmínkách může zrát až měsíc. Konzumovat však se může již od 10 dnů. Nejlepší chuti dosahuje ve 20 dnech a zajímavé pikantnosti pak okolo měsíce. Zrání zpomalíte uložením v chladu.
Pro koho je kůrka příliš pikantní, je možné sýr jíst i bez ní.
Tyto sýry jsou u nás prozatím trochu opomíjeny, příliš je tady neznáme. Jejich výroba však není složitá a výsledek je obdivuhodný. Toto je jeden ze sýrů o kterém se dá skutečně říci: "Typická Francie :-)".
NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY
Tuba je určena pro 5l mléka.
Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.
Výrobce: Ets. Coquard, Francie

Jak povýšit tvaroh na něco delikátního?.Uděláte z něj zrající sýr! Kompletní kultura pro zrající sýry tipu Crottin. Nejlepší výsledky jsou z mléka kozího, ale z kravského budou také výborné. Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě