// DODÁVKA KULTUR: naskladnění 18.-19.9., k odeslání v Po 22.9. // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //

Beaugel 12 - Petit Bleus - Malé modré sýry - na 5l mléka

Kód: 1787
95 Kč / ks 78,51 Kč bez DPH 95 Kč / 1 ks
Skladem

ťapka - krátký popis Sýry s modrou plísní. Malé, působivé, lahodné!

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Detailní informace

Detailní popis produktu

BEAUGEL 12 - Petit bleus - malé modré sýry - NA 5L MLÉKA       ťapka - popis

Kompletní kultura pro výrobu sýrů s modrou plísní.

 


 Beaugel 12 je unikátní soubor kultur, vybraných v dílně Coquard pro výrobu lahodných sýrů s modrou plísní. Tuba obsahuje syřidlo, kultury k zakysání i zrání, chlorid vápenatý a plnidlo (sušené mléko). Postup výroby je přizpůsoben tomu, že dáváte do mléka vše najednou. 

K těmto zajímavým malým prozrávajícím sýrům budeme těžko hledat u nás alternativu. Je to pro naše končiny něco nového. Sýry s modrou plísní nejsou úplně jednoduché na výrobu.Udělat Roquefortské plísni dobré podmínky pro život je už trochu vyšší sýrařská. Zde máte možnost si vyzkoušet jejich přípravu v domácích podmínkách s téměř jistým úspěchem. Složení kultury je voleno tak, aby modrá plíseň mohla dobře růst a vytvořit typickou chuť, lahodnou až pikantní. 


 NÁVOD NAJDETE VEDLE V ZÁLOŽCE SOUBORY

Tuba je určena pro 5l mléka.

Minimální trvanlivost: 6 měsíců při skladování v lednici, nebo 2 roky v mrazáku.

Výrobce: Ets. Coquard, Francie