Směs velmi ostrého Chilli - Kayenský pepř s přídavkem česneku. K docílení pikantní ostré chuti při přípravě různých druhů pokrmů z masa, sýrů, zeleniny i omáček. Využijeme při nakládání i grilování nakládaných sýrů.
Směs velmi ostrého Chilli - Kayenský pepř s přídavkem česneku. K docílení pikantní ostré chuti při přípravě různých druhů pokrmů z masa, sýrů, zeleniny i omáček. Využijeme při nakládání i grilování nakládaných sýrů.
Když pořádný steak, tak jenom v pepři. Bez soli. Na povrch i do sýřeniny čerstvých sýrů, tvarohových sýrů nebo pikantních pomazánek. Skvěle dochutí i grilovanou zeleninu nebo mexické fazole.
Na hovězí květovanou špičku. Směs se zeleným pepřem a kapiemi. Další kuchyňské využití dle fantazie v minutkové kuchyni, dušené nebo grilované zelenině, do zapečených směsí.
Lehká, jemná, aromatická směs koření bez soli. Výhradně z bylin vypěstovaných v Čechách. Pro všechny druhy bezmasých jídel dle fantazie. Vhodné i pro dochucení sýrů, do sýřeniny i na povrch čerstvých a tvarohových sýrů. Lehce stravitelná směs. Možné přidat také do těsta při pečení domácího chleba či pečiva. Využití na maso se nevylučuje.
Směs bylin pro přípravu jarních a letních salátů. Tvarohové pomazánky, jogurtové zálivky, dresing. Saláty čistě zeleninové nebo s těstovinami. Zapečená zelenina s těstovinami nebo bramborem. Polévky.
Směs bylin pro přípravu jarních a letních salátů. Tvarohové pomazánky, jogurtové zálivky, dresing. Saláty čistě zeleninové nebo s těstovinami. Zapečená zelenina s těstovinami nebo bramborem. Polévky.
Koření vhodné na bílé sýry, tvarohy a nakládané sýry. Můžeme kombinovat s přídavkem zeleniny. Výborná na rajčatová salát a grilovaná rajčata. papriky a lilky.
Exotický název, nečekaně tradiční složení. Vhodné pro široké použití v kuchyni. Omáčky, grilovaná, pečená i mletá masa. Zelenina, zeleninové saláty. Kuskus i další tradiční přílohy.
Pikantní směs koření, která svou výraznou chutí a aroma vyniká především na drůbežím mase. Dle chuti můžeme použít i na další druhy masa, zeleniny při grilování i pečení.
Koření s nasládlou chutí a typickým aroma. K dochucení indických masových směsí, ryb a houbových jídel. Využíváme při přípravě likérů, šťáv, marmelád a sirupů. Vhodný do čajových směs. Ke zdobení pečiva a chleba.
Tradičně kozí a skopové ale i další druhy masa. Vhodné do mletých mas i grilované zeleniny, výborné na rajčata, lilek a další. V řecké kuchyni vhodné pro dochucení gyrosů. Jemně pikantní. Výborné na rozpečené sýry jako Halloumi, Oštěpek a pod.
Nakládání a marinování sýrů i různých druhů masa a zeleniny. Univerzálně pro pečení, rožnění i grilování. Vhodné do mletých mas, nádivek i pomazánek. Zapečené pokrmy, minutky i směsi. Jemně pikantní.
Nakládání sýrů. Rozpečené a grilované sýry typu Halloumi, Oštěpek apod. Steaky, rožněná a grilovaná masa, zapečené mísy. Zeleninové směsi s bramborem, těstovinami a jinými přílohami. Pokrmy zapečené se sýrem. Jemně pikantní.
Dětské grilování sýrů i masa. Vhodné koření pro přípravu dětských a jemných dietních jídel. Všeobecné použití na zeleninu, masa i těstoviny. Nízký podíl soli. Použita mořská sůl.
Bambova sůl není jen sůl. Je to unikátní směs koření vhodná i jen na chléb s máslem nebo tvarohem. K dochucení čerstvých sýrů, sýrových pomazánek a tvarohů. Pro přípravu dresingů. Dále pro dochucení bílých mas a ryb, luštěnin nebo příloh jak brambory či rýže.
Bambova sůl není jen sůl. Je to unikátní směs koření vhodná i jen na chléb s máslem nebo tvarohem. K dochucení čerstvých sýrů, sýrových pomazánek a tvarohů. Pro přípravu dresingů. Dále pro dochucení bílých mas a ryb, luštěnin nebo příloh jak brambory či rýže.
Pikantnější a voňavější po zeleném pepři. Klasická směs pro grilování a rožnění, co lze na gril položit. Masa všeho druhu, sýry, zelenina. Zvýrazní také chuť pepřových omáček a marinád.
Lehce pikantní směs koření vhodné na povrchové zdobení sýrů a přípravu nálevů pro naložení sýrů. V kuchyni použijete na všechny druhy masa včetně zvěřiny a skopového, případně i na grilovanou zeleninu.
Dochucení čerstvých sýrů, tvarohových sýrů a pomazánek. Tradičně spíš na bezmasá jídla, zeleninu nebo přímo na rozpečený chléb a topinky. Směsí koření posypeme nebo použijeme rozmíchanou v oleji a chlebíčky potíráme. Nízký podíl soli. Jemně pikantní.
Bylina původem ze Středomoří. Čerstvá i sušená má široké využití. Výborně se hodí k dochucení tvarohových pomazánek, salátů, dresingů, omáček a polévek. Vhodný i na ryby a těstoviny. Využijeme i při nakládání sýrů.
Lehce nakyslá pikantní chuť, příjemná svěží barva, podmanivá vůně. Dodá svěžest sladkým dezertům i rybám a darům moře. Dochucujeme i paštiky, lehké omáčky a zálivky. Přidáváme do šťáv, marmelád a džusů. Nezbytná součást některých druhů pečiva a dortů.
Lehce nakyslá pikantní chuť, příjemná svěží barva, podmanivá vůně. Dodá svěžest sladkým dezertům i rybám a darům moře. Dochucujeme i paštiky, lehké omáčky a zálivky. Přidáváme do šťáv, marmelád a džusů. Nezbytná součást některých druhů pečiva a dortů.
Aromatická rostlina s citronovou příchutí a lehkou vůní růže. V asijské kuchyni se využívá k dochucení polévek i masitých pokrmů. My jí známe spíše pro přípravu jemného čaje. Původně rostlina z jižní Asie, dnes už pěstována také v Indii, Austrálii, Africe i Americe.