// DODÁVKA KULTUR: naskladnění 18.-19.9., k odeslání v Po 22.9. // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //

řada Kappa

U směsí řady Kappa jsou chuťové výsledky výborné, což vyváží vyšší pořizovací náklady.

Nejprodávanější

8 položek celkem

Cena

165395
1165395

Značky

Položek k zobrazení: 8
KAPPA 1 - balení DL1 na 50 -100l mléka
165 Kč / ks

Směs kultur vhodná pro dohřívané lisované i nelisované sýry. Gouda, Tomme, Gruyére.  Možno použít i pro sýry typu Mozzarella pro dosažení pestřejších chuťových vlastností. Případně pro vláčnější sýr typu Reblochon. 

Kód: 96
KAPPA 1 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka
395 Kč / ks

Směs kultur vhodná pro dohřívané lisované i nelisované sýry. Gouda, Tomme, Gruyére.  Možno použít i pro sýry typu Mozzarella pro dosažení pestřejších chuťových vlastností. Případně pro vláčnější sýr typu Reblochon.

Kód: 97
KAPPA 2 - balení DL1 na 100l mléka
165 Kč / ks

Ideální pro výrobu dlouhozrajících sýrů, vyšší podíl Lactobacillus helveticus. Speciální směs kultur pro dosažení chuti horských sýrů typu Abondance nebo Beaufort. Dlouhozrajících Gouda, Edam a pod. Vhodná i pro selský sýr typu Tomme.

Kód: 98
KAPPA 2 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka
395 Kč / ks

Ideální pro výrobu dlouhozrajících sýrů, vyšší podíl Lactobacillus helveticus. Speciální směs kultur pro dosažení chuti horských sýrů typu Abondance nebo Beaufort. Dlouhozrajících Gouda, Edam a pod. Vhodná i pro selský sýr typu Tomme.

Kód: 491
KAPPA 3 - balení DL1 na 50 - 100l mléka
165 Kč / ks

Směs pro sýry s oky. Termofilní a propionové bakterie určených pro lisované dohřívané sýry. Kultura se používá pro typické švýcarské sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkäse, petit Gruyére, Emmental, Leerdamer, Jarls berg a další.   Rozvoj ok potřebuje vhodné podmínky a dostatečně velký sýr.

Kód: 99
KAPPA 3 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka
395 Kč / ks

Směs pro sýry s oky. Termofilní a propionové bakterie určených pro lisované dohřívané sýry. Kultura se používá pro typické švýcarské sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkäse, petit Gruyére, Emmental, Leerdamer, Jarls berg a další.   Rozvoj ok potřebuje vhodné podmínky a dostatečně velký sýr.

Kód: 125
KAPPA 4 - balení DL1 na 500l mléka
165 Kč / ks

 Helvetická kultura, vysoce termofilní, pro dohřívané i vysokodohřívané lisované tvrdé sýry. Parmezán, Comté, Beaufort. Výborných chuťových vlastností je možné dosáhnout při výrobě sýru Feta klasickým postupem. Využívá se samostatně nebo, jako přídavek k dalším kulturám pro zajištění kvalitního dlouhodobějšího zrání.

Kód: 100
KAPPA 4 - balení DL3,5 na 1500l mléka
395 Kč / ks

 Helvetická kultura, vysoce termofilní, pro dohřívané i vysokodohřívané lisované tvrdé sýry. Parmezán, Comté, Beaufort. Výborných chuťových vlastností je možné dosáhnout při výrobě sýru Feta klasickým postupem. Využívá se samostatně nebo, jako přídavek k dalším kulturám pro zajištění kvalitního dlouhodobějšího zrání.

Kód: 191