Mlékárenské kultury, Strana 3

 

Nejprodávanější

25
660125660
Značky

Stránka 3 z 8 - 88 položek celkem

  • GAMMA 1 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka Kód: 355
    GAMMA 1 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka
    Skladem
    Kultura určená pro ochranu dohřívaných i nedohřívaných dlouhozrajících sýrů. Pozastavuje růst a vývoj nežádoucích mikroorganismů jako Clostridia, Leuconostoc, heterofermentativní laktobacily a enterokoky a tím je možné snížit riziko duření (nafukování) sýrů způsobené jejich aktivitou.

    660 Kč / ks
  • GAMMA 21 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka Kód: 980
    GAMMA 21 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka
    Skladem
    Nová řada Gamma 2, označena Gamma 21. Proti: kvasinky, plísně. Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost.   

    155 Kč / ks
  • GAMMA 21 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka Kód: 634
    GAMMA 21 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka
    Skladem
    Nová řada Gamma 2, označena Gamma 21. Proti: kvasinky, plísně. Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost. 

    660 Kč / ks
  • IOTA 1 - Propionová (tvoří oka) DL1 na 500l mléka Kód: 107
    IOTA 1 - Propionová (tvoří oka) DL1 na 500l mléka
    Skladem
    Propionová kultura produkující plyn, tedy tvořící oka v sýrech. Pro lisované dohřívané sýry s oky s typickou oříškovou příchutí Emmental, Leerdamer a pod.

    180 Kč / ks
  • IOTA 2 - Propionová (netvoří oka) DL1 na 250 - 500l mléka Kód: 108
    IOTA 2 - Propionová (netvoří oka) DL1 na 250 - 500l mléka
    Skladem
     Propionová kultura, která NEtvořící oka, pouze oříškovou příchuť. Je možné ji použít při výrobě menších sýrů, kde oka nejsou vhodná. Vhodná pro dohřívané i nedohřívané lisované sýry meších velikostí.

    180 Kč / ks
  • IOTA 4 Tomme rustique - balení DL1 na 200l mléka Kód: 973
    IOTA 4 Tomme rustique - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem
    Směs startovacích a zracích kultur pro typický rustikální sýr. Vhodné pro měkké i lisované sýry.   Tato kultura umožňuje zejména výborné prozrání a vytváří měkké jemné těsto sýra. 

    195 Kč / ks
  • IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka Kód: 109
    IOTA Ca - Camembertská DL1 na 200l mléka
    Skladem
    Směs startovacích kultur typických pro sýr Camembertského typu.

    185 Kč / ks
  • IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka Kód: 110
    IOTA CL1 - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem
    Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry. Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky.  

    185 Kč / ks
  • IOTA CL1 - balení DL3,5 na 700l mléka Kód: 158
    IOTA CL1 - balení DL3,5 na 700l mléka
    Skladem
    Výrazná chuť, intenzivnější prozrávání, připraveno pro kozí sýry. Směs pro výrobu malých jemných až pikantních tvarohových sýrů béžové později až šedé barvy. Připravovat se dají ze všech druhů mléka, tradičně jsou známy tyto sýry z kozího mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury a plísně a kvasinky, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 2 - 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je výraznější než u Iota CL2, díky obsaženým kvasinkám. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

    410 Kč / ks
  • IOTA CL2 - balení DL1 na 200l mléka Kód: 111
    IOTA CL2 - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem
    Chuť jemnější, střední prozrávání, bílá až krémová barva, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

    185 Kč / ks
  • IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka Kód: 382
    IOTA CL2 - balení DL3,5 na 700l mléka
    Skladem
    Chuť jemnější, střední prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

    410 Kč / ks
  • IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka Kód: 972
    IOTA CL3 - balení DL1 na 200l mléka
    Skladem
    Jemná chuť, mírné aroma, bílá barva, pozvolné prozrávání, připraveno pro sýry z kozího i kravského mléka. Směs pro výrobu malých delikatesních tvarohových sýrů bílé barvy ze všech druhů mléka. Součástí směsi jsou zaočkovací kultury i plísně, které prozrají tvaroh do smetanové až máslové konzistence. Takové sýry se dají jíst již od 3 týdnů zrání až do 3 měsíců. Chuť je jemnější než u Iota CL1 a Iota CL2. V případě, že kůrka je již příliš pikantní, je obvyklé jíst pouze střed sýru bez kůrky. 

    185 Kč / ks
Další produkty

Stránka 3 z 8 - 88 položek celkem