KURZY: 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //

Mlékárenské kultury

Mlékárenské kultury francouzského výrobce Ets. Coquard jsou speciálně připraveny pro výrobu na farmách, menších mlékárnách a v domácích podmínkách.                tr.-ťapka náp+oř. - kopie

Jsou v lyofilizované formě, tedy mrazem vysušený prášek, balený v praktické plastové ampuli, která umožňuje opakované uzavírání a postupné odebírání částečného množství kultury. Určené k dávkování přímo do mléka, velmi dobře se rozpouští.

skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, to je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit hlavně před vniknutím vlhkosti.
Produktové listy k dispozici na vyžádání pro potřeby výrobce. Doklady GMO free. Tyto doklady nejsou určeny ke zveřejňování na internetu, ani kopírování.

Nejprodávanější

87 položek celkem

Cena

25660
125660

Značky

Položek k zobrazení: 87

Výpis produktů

ALPHA - mezofilní DL1 na 100-200l mléka
165 Kč / ks

Mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.

Kód: 607
ALPHA - mezofilní DL3,5 na 300 - 600l mléka
395 Kč / ks

Mírně aromatická zaočkovací kultura vhodná k nastartování kysání při výrobě měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, zakysané smetany a másla.

Kód: 631
Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 25l mléka
275 Kč / ks

ťapka - krátký popis Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýrKompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury, to vše v jedné tubě. A návod k výrobě! tlačítko - více info

Kód: 666
Beaugel 10 ČERSTVÝ SÝR - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Pro nás tvaroh, pro Francouze Čerstvý sýr!

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 665
Beaugel 11 - Petits Affinés - Malé Zrající sýry - na 25l mléka
275 Kč / ks

ťapka - krátký popis Jak povýšit tvaroh na něco delikátního?.Uděláte z něj zrající sýr!

Kompletní kultura pro zrající sýry tipu Crottin. Nejlepší výsledky jsou z mléka kozího, ale z kravského budou také výborné.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 668
Beaugel 11 - Petits Affinés - Malé Zrající sýry - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Jak povýšit tvaroh na něco delikátního?.Uděláte z něj zrající sýr!

Kompletní kultura pro zrající sýry tipu Crottin. Nejlepší výsledky jsou z mléka kozího, ale z kravského budou také výborné.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 667
Beaugel 12 - Petit Bleus - Malé modré sýry - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Sýry s modrou plísní. Malé, působivé, lahodné!

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 1787
Beaugel 13 - Fourmette Bleue - Modrý váleček - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Modrý váleček, tak přesně vypadá tato varianta sýrů s modrou plísní. Jemný i pikantní, k pochutnání i do kuchyně.

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 1860
Beaugel 15 - Lactiques Cendrés - Zrající sýr s popelem - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Opravdový bonbónek - Zrající sýr s popelem. Malý sýr zcela pokrytý bílou plísní na popelovém základě. Lahodná krémová konzistence.

Kompletní kultura pro lahodný tvarohový čerstvý sýr. Nejlepší výsledky jsou z čerstvého domácího plnotučného mléka, ale můžete zkusit najít i kvalitního farmáře.

Kultura obsahuje syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě. Potřebujete už jen popel. tlačítko - více info

Kód: 1788
Beaugel 8 TOMMETTE/GOUDA - na 25l mléka
275 Kč / ks

ťapka - krátký popis Každý sýrař chce svůj bochník! S touto kulturou můžete, výsledek se dostaví..

Kompletní kultura sýr jemnějšího typu Gouda nebo pikantnějšího Tomme. Můžete zvolit postup bez lisování nebo sýr přilisovaný nízkým tlakem. Už po dvou týdnech budete mít výsledky. Lepší chuti dosáhnete při delším zrání, přibližně 8 týdnů.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 670
Beaugel 8 TOMMETTE/GOUDA - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Každý sýrař chce svůj bochník! S touto kulturou můžete, výsledek se dostaví.

Kompletní kultura sýr jemnějšího typu Gouda nebo pikantnějšího Tomme. Můžete zvolit postup bez lisování nebo sýr přilisovaný nízkým tlakem. Už po dvou týdnech budete mít výsledky. Lepší chuti dosáhnete při delším zrání, přibližně 8 týdnů.

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 669
Beaugel 9 CAMEMBERT - na 25l mléka
275 Kč / ks

ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař. Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 672
Beaugel 9 CAMEMBERT - na 5l mléka
95 Kč / ks

ťapka - krátký popis Camembert nebo u nás Hermelín chce zkusit každý český sýrař.  Tento sýr máme tak moc pod kůží, že nemůžeme jinak :-)!

Kompletní kultura sýr typu Camembert.  Typický jemný kožíšek a tekutá textura uvnitř nám doslova učarovala. Výběrem použitých kultur máme možnost ochutnat i chuť, která se blíží té francouzské. A postup je volen tak, že i zrání má velké naděje na úspěch.  

Kultura obsahuje kompletně vše, co potřebujete. Syřidlo, chlorid vápenatý, zaočkovací i zrací kultury a návod k výrobě tlačítko - více info

Kód: 671
Beaugel ACIDOPHILUS - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
95 Kč / ks

Kultura je určena na výrobu acidofilního nápoje.

Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

Kód: 673
Beaugel BIFIDUS - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
95 Kč / ks

Kultura je určena pro výrobu zakysaného Bifi-mléka.

Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

Kód: 674
Beaugel ELBEN - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
95 Kč / ks

Kultura pro výrobu zakysaného mléka. Velmi příjemné na chuť a osvěžující. Použité bakterie původem Střední východ a Afrika. Doplněk acidofilních bakterií pro náš organismus. ťapka - krátký popis

 

Kód: 675
Beaugel KEFÍR 2 - výrazný - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
95 Kč / ks

Kultura určena pro výrobu kefíru výraznější chuti.

Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

Kód: 677
Beaugel KEFÍR 3 - jemný - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
95 Kč / ks

 Kultura určena pro výrobu kefíru jemné chuti.

tlačítko - více info

Kód: 676
Beaugel RAIEB - na 5l mléka (možno přeočkovávat)
95 Kč / ks

Kultura je určena na výrobu fermentovaného mléka s obsahem acidofilní bakterie. Kyselost výrobku je velmi mírná.

Pod značkou kvality SYN.Pod značkou kvality SYN.

Kód: 678
BETA - mezofilní DL1 na 100 - 200l mléka
165 Kč / ks

Čistě okyselující zaočkovací kultura bez dalších aromatických příměsí vhodná k nastartování kysání při výrobě tvarohu, měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, tvrdých a polotvrdých sýrů.

Kód: 609
BETA - mezofilní DL3,5 na 300 - 600l mléka
395 Kč / ks

Čistě okyselující zaočkovací kultura bez dalších aromatických příměsí vhodná k nastartování kysání při výrobě tvarohu, měkkých, tvarohových a plísňových sýrů, tvrdých a polotvrdých sýrů.

Kód: 610
DELTA - termofilní DL1 na 100 - 200l mléka
165 Kč / ks

ťapka - krátký popis Čistá rychle prozrávající termofilní kultura pro tažené sýry typu "pasta filata", jako je Mozzarella, Korbáček, Parenica apod. Dále sýry typu Čedar nebo Blaťácké zlato. Možno použít i pro sýry měkké a tvrdé, kde je použití této kultury vhodné. I termofilní tvaroh.

Kód: 94
DELTA - termofilní DL3,5 na 350 - 700l mléka
395 Kč / ks

ťapka - krátký popis Čistá rychle prozrávající termofilní kultura pro tažené sýry typu "pasta filata", jako je Mozzarella, Korbáček, Parenica apod. Dále sýry typu Čedar nebo Blaťácké zlato. Možno použít i pro sýry měkké a tvrdé, kde je použití této kultury vhodné. I termofilní tvaroh.

Kód: 95
GAMMA 1 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka
155 Kč / ks

Kultura určená pro ochranu dohřívaných i nedohřívaných dlouhozrajících sýrů. Pozastavuje růst a vývoj nežádoucích mikroorganismů jako Clostridia, Leuconostoc, heterofermentativní laktobacily a enterokoky a tím je možné snížit riziko duření (nafukování) sýrů způsobené jejich aktivitou.

Kód: 243
GAMMA 1 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka
660 Kč / ks

Kultura určená pro ochranu dohřívaných i nedohřívaných dlouhozrajících sýrů. Pozastavuje růst a vývoj nežádoucích mikroorganismů jako Clostridia, Leuconostoc, heterofermentativní laktobacily a enterokoky a tím je možné snížit riziko duření (nafukování) sýrů způsobené jejich aktivitou.

Kód: 355
GAMMA 21 - ochranná kultura DL1 na 100-200l mléka
155 Kč / ks

ťapka - krátký popis Nová řada Gamma 2, označena Gamma 21.

Proti: kvasinky, plísně.

Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost. tlačítko - více info

 

Kód: 980
GAMMA 21 - ochranná kultura DL3,5 na 500-1000l mléka
660 Kč / ks

ťapka - krátký popis  Nová řada Gamma 2, označena Gamma 21.

Proti: kvasinky, plísně.

Kultura určená pro ochranu čerstvých i tvarohových sýrů. Pozastavuje růst kvasinek, plísní a některých bakterií zodpovědných za degradaci chuti. Prodlužuje trvanlivost. tlačítko - více info

Kód: 634
IOTA 1 - Propionová (tvoří oka) DL1 na 500l mléka
180 Kč / ks

ťapka - krátký popis Propionová kultura produkující plyn, tedy tvořící oka v sýrech.

Pro lisované dohřívané sýry s oky s typickou oříškovou příchutí Emmental, Leerdamer a pod.

Kód: 107
IOTA 2 - Propionová (netvoří oka) DL1 na 250 - 500l mléka
180 Kč / ks

ťapka - krátký popis Propionová kultura, která NEtvořící oka, pouze oříškovou příchuť. Je možné ji použít při výrobě menších sýrů, kde oka nejsou vhodná.

Vhodná pro dohřívané i nedohřívané lisované sýry meších velikostí.

Kód: 108
IOTA 4 Tomme rustique - balení DL1 na 200l mléka
195 Kč / ks

Směs startovacích a zracích kultur pro typický rustikální sýr. Vhodné pro měkké i lisované sýry.

ťapka - krátký popis  Tato kultura umožňuje zejména výborné prozrání a vytváří měkké jemné těsto sýra. tlačítko - více info

Kód: 973

Ovládací prvky výpisu

87 položek celkem