// DODÁVKA KULTUR: naskladnění 18.-19.9., k odeslání v Po 22.9. // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //
87 položek celkem

Cena

25660
125660

Značky

Položek k zobrazení: 87
IOTA M Munster / Romadur DL1 na 200l mléka
195 Kč / ks

Kompletní směs pro sýry typu Munster. Typická kultura pro sýry zrající pod mazem. 

Kód: 106
IOTA Probi 1 DL1 na 20l zakysaného mléka
165 Kč / ks

Kultura pro výrobu probiotického zákysu, který je obohacen o prospěšné bifidobakterie. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení výsledku v podobě tuhého jogurtu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit. K nahlédnutí inspirativní video.  Výraz probiotický pochází z řečtiny a znamená "pro život", je opakem slova antibiotický, "proti životu".   

Kód: 5574
IOTA Probi 1 DL3,5 na 150 - 180l zakysaného mléka
395 Kč / ks

Kultura pro výrobu probiotického zákysu, který je obohacen o prospěšné bifidobakterie. Jedná se o zákys určený k pití, můžeme očekávat tedy spíš řidší konzistenci. Nevylučuje se však ani dosažení tuhého produktu na lžičku, záleží na kondici mléka, tedy množství sušiny a případně postupu, kterým výsledek také můžete ovlivnit. K nahlédnutí inspirativní video.  Výraz probiotický pochází z řečtiny a znamená "pro život", je opakem slova antibiotický, "proti životu".   

Kód: 5575
IOTA Reblochon - balení DL1 na 100 - 200l
185 Kč / ks

Směs termofilních kultur pro tradiční nelisované i lisované sýry, např. typu Reblochon.   Vytváří pružné těsto a pestrou chuť. Dobře odolává nežádoucím bakteriím. 

Kód: 974
IOTA Salers, Čedar - balení DL1 na 100 - 200l mléka
165 Kč / ks

Směs kultur vhodná pro sýry typu Salers, Cantal, Čedar. Směs homofermentativních a heterofermentatovních mezofilních kultur a termofilní Streptococcus termophilus. Aromatická kultura vycházející z původní výroby sýru Salers v dřevěné nádobě ihned po nadojení. 

Kód: 183
IOTA Salers, Čedar - balení DL3,5 na 350 - 700l mléka
410 Kč / ks

Směs kultur vhodná pro sýry typu Salers, Cantal, Čedar. Směs homofermentativních a heterofermentatovních mezofilních kultur a termofilní Streptococcus termophilus. Aromatická kultura vycházející z původní výroby sýru Salers v dřevěné nádobě ihned po nadojení. 

Kód: 911
IOTA St. Nectaire - balení DL1 na 100 - 200l
180 Kč / ks

Termofilní kultura obsahující enterokoky a mikrokoky vhodná k zaočkování měkkých a lisovaných nedohřívaných sýrů. Vhodná k přípravě sýrů typu Saint Nectaire nebo Reblochon v kombinaci s dalšími kulturami (pokud se přirozeně nevyskytují v prostředí).  Výborné prozrávání, chuťová pestrost, velmi odolné kmeny. 

Kód: 105
IOTA V (Vacherin) DL1 na 200l mléka
195 Kč / ks

Kompletní směs kultur pro sýr typu Vacherin. Vytváří typické chuťové vlastnosti tohoto sýra.

Kód: 103
KAPPA 1 - balení DL1 na 50 -100l mléka
165 Kč / ks

Směs kultur vhodná pro dohřívané lisované i nelisované sýry. Gouda, Tomme, Gruyére.  Možno použít i pro sýry typu Mozzarella pro dosažení pestřejších chuťových vlastností. Případně pro vláčnější sýr typu Reblochon. 

Kód: 96
KAPPA 1 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka
395 Kč / ks

Směs kultur vhodná pro dohřívané lisované i nelisované sýry. Gouda, Tomme, Gruyére.  Možno použít i pro sýry typu Mozzarella pro dosažení pestřejších chuťových vlastností. Případně pro vláčnější sýr typu Reblochon.

Kód: 97
KAPPA 2 - balení DL1 na 100l mléka
165 Kč / ks

Ideální pro výrobu dlouhozrajících sýrů, vyšší podíl Lactobacillus helveticus. Speciální směs kultur pro dosažení chuti horských sýrů typu Abondance nebo Beaufort. Dlouhozrajících Gouda, Edam a pod. Vhodná i pro selský sýr typu Tomme.

Kód: 98
KAPPA 2 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka
395 Kč / ks

Ideální pro výrobu dlouhozrajících sýrů, vyšší podíl Lactobacillus helveticus. Speciální směs kultur pro dosažení chuti horských sýrů typu Abondance nebo Beaufort. Dlouhozrajících Gouda, Edam a pod. Vhodná i pro selský sýr typu Tomme.

Kód: 491
KAPPA 3 - balení DL1 na 50 - 100l mléka
165 Kč / ks

Směs pro sýry s oky. Termofilní a propionové bakterie určených pro lisované dohřívané sýry. Kultura se používá pro typické švýcarské sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkäse, petit Gruyére, Emmental, Leerdamer, Jarls berg a další.   Rozvoj ok potřebuje vhodné podmínky a dostatečně velký sýr.

Kód: 99
KAPPA 3 - balení DL3,5 na 100 - 300l mléka
395 Kč / ks

Směs pro sýry s oky. Termofilní a propionové bakterie určených pro lisované dohřívané sýry. Kultura se používá pro typické švýcarské sýry s oky a oříškovou příchutí, např. typu Bargkäse, petit Gruyére, Emmental, Leerdamer, Jarls berg a další.   Rozvoj ok potřebuje vhodné podmínky a dostatečně velký sýr.

Kód: 125
KAPPA 4 - balení DL1 na 500l mléka
165 Kč / ks

 Helvetická kultura, vysoce termofilní, pro dohřívané i vysokodohřívané lisované tvrdé sýry. Parmezán, Comté, Beaufort. Výborných chuťových vlastností je možné dosáhnout při výrobě sýru Feta klasickým postupem. Využívá se samostatně nebo, jako přídavek k dalším kulturám pro zajištění kvalitního dlouhodobějšího zrání.

Kód: 100
KAPPA 4 - balení DL3,5 na 1500l mléka
395 Kč / ks

 Helvetická kultura, vysoce termofilní, pro dohřívané i vysokodohřívané lisované tvrdé sýry. Parmezán, Comté, Beaufort. Výborných chuťových vlastností je možné dosáhnout při výrobě sýru Feta klasickým postupem. Využívá se samostatně nebo, jako přídavek k dalším kulturám pro zajištění kvalitního dlouhodobějšího zrání.

Kód: 191
LAMBDA 12 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
165 Kč / ks

Velmi jemný, mírné okyselení, chuť sladkého jogurtu. Rychlé zpevnění. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka.  Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z kozího mléka.  

Kód: 102
LAMBDA 12 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
395 Kč / ks

Velmi jemný, mírné okyselení, chuť sladkého jogurtu. Rychlé zpevnění. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka.  Zastoupené kmeny jsou příznivé pro výrobu jogurtu z kozího mléka.  

Kód: 337
LAMBDA 13 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
165 Kč / ks

Velmi jemný, mírné okyselení, chuť sladkého jogurtu. Rychlé zpevnění. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka.  

Kód: 584
LAMBDA 13 jogurtová, balení DL3,5-180l jogurtu/ 300 - 600l sýr
395 Kč / ks

 Velmi jemný, mírné okyselení, chuť sladkého jogurtu. Rychlé zpevnění. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka.  

Kód: 649
LAMBDA 21 jogurtová, balení DL1- 20l jogurtu/ 100 - 200l sýr
165 Kč / ks

Velmi měkký a křehký jogurt, rychlé prokysávání a velmi nízké dokysávání. Vhodný pro výrobu jogurtů i jogurtového mléka. Pro všechny druhy mléka. Obohacena o kulturu Lactobacillus plantarum přirozeně se vyskytující ve střevní mikroflóře. Také prodlužuje trvanlivost výrobku, zabraňuje množení plísní a kvasinek.    

Kód: 585
Nahoru
Další produkty