Mikrobiální práškové syřidlo Beaugel G2200MM v množství 60g.
Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 4000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.
Živočišné práškové syřidlo Beaugel P1100V v množství 60g. 520mg chymozinu z telecího žaludku. Při ředění 60g syřidla ve 440ml vody síla 1:100 000.
Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 20000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.
Tekutý kouř je připraven kondenzací kouře z bílého ořechu Hickory.
Dnes se jeho použitím nahrazuje klasické uzení. Použití je jednodušší a snadněji se zařazuje do výrobních postupů. Chuť i barva je odlišná od klasického uzení kouřem, ovšem pro většinu lidí již natolik známá, že přijímají tento přípravek, jako naprosto běžný a výrobky považují za prostě "uzené"
Chlorid vápenatý nahrazuje vápník, který se ztrácí z mléka zahříváním nebo i přílišným zchlazením, může chybět v nekvalitním mléce, např. podezření na záněty, hormonální změny u zvířat nebo prudké reakce na změny krmení. Je nezbytné ho přidávat do solné lázně pro nasolování sýrů.
Chlorid vápenatý nahrazuje vápník, který se ztrácí z mléka zahříváním nebo i přílišným zchlazením, může chybět v nekvalitním mléce, např. podezření na záněty, hormonální změny u zvířat nebo prudké reakce na změny krmení. Je nezbytné ho přidávat do solné lázně pro nasolování sýrů.
Kyselina L-askorbová se využívá jako antioxidant např. v ovocných džusech nebo v pekárenském průmyslu. Snižuje oxidaci tuků a tím brání vzniku rakovinotvorných látek. Další využití nalezne jako konzervační prostředek, jako prostředek ke zpracování mouky nebo jako přísada do ovocných salátů, džusů, snídaňových cereálií, mražených plodů moře a mnoho dalších.
Kyselina slouží k dezinfekci výrobních prostor, způsobuje prudké okyselení povrchů, kde nepřežijí bakterie, zbavuje zápachu. Používá se také k výrobě americké mozzarelly + přidává se při výrobě syrovátkových sýrů.
Kyselina slouží k dezinfekci výrobních prostor, způsobuje prudké okyselení povrchů, kde nepřežijí bakterie, zbavuje zápachu. Používá při výrobě americké mozzarelly a výrobě syrovátkových sýrů.
Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu. Balení připravené pro využití při domácí výrobě Zrajících sýrů z kultury Beaugel 15. Snadné aplikace
Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu. Působí také velmi efektně
Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu. Působí také velmi efektně
Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu. Působí také velmi efektně
Sůl v praktické dóze s víčkem. Dobře se drží při nasolování sýrů na sucho. V misce je přiměřené množství, které spotřebujeme v rozumné době a nekontaminujeme vlhkostí a nečistotami větší objem. Po spotřebování doplníme další sůl z většího zásobníku.
Vhodná na povrchové nasolování sýrů a povrchovou afinaci kůrky.
Vhodná na povrchové nasolování sýrů a povrchovou afinaci kůrky. Pro solné nálevy. Podpora zrání kůrky u tvrdých a polotvrdých sýrů. Vhodná do mlýnků na koření.
Vhodná na povrchové nasolování sýrů a povrchovou afinaci kůrky. Pro solné nálevy. Podpora zrání kůrky u tvrdých a polotvrdých sýrů. Vhodná do mlýnků na koření.