// DODÁVKA KULTUR: naskladnění 18.-19.9., k odeslání v Po 22.9. // KURZY: 11.10.25 Jogurt, Zákysy, Kefír, Tvaroh / 12.10.25 Hnětené/Tažené sýry / 8.,9.11.25 Sýry doma / 29.11.25 Bochníky - tvrdé zrající sýry / 7.2.26 Sýry na gril a do udírny + Sýry k nakládání a do nálevů. / 7.,8.3.26 Výroba sýrů - 9 kroků / 25.4.26 Bochníky - tvrdé zrající sýry /26.4.26 Plísňáky - zrající sýry s plísní / 7.-10.5.26 Sýry 4 dny - komplet // Přihlášky na www.dobrykurz.cz //
39 položek celkem

Cena

41550
141550

Značky

Položek k zobrazení: 39
Barvivo do sýrů přírodní - Annatto - 200ml
145 Kč / ks

Žluto-červeno-oranžové barvivo přírodního původu, které se získává ze semen stromu Bixa orellana, česky Oreláník barvířský.   Tvoří ho především bixin, který je rozpustný v tucích a norbixin, který je rozpustný ve vodě. Mírně zemitá, pižmová a lehce pikantní chuť 

Kód: 376
Beaugel práškové syřidlo MIKROBIÁLNÍ G2200MM - 60g
475 Kč / ks

Mikrobiální práškové syřidlo Beaugel G2200MM v množství 60g.   Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 4000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší. 

Kód: 1042
Beaugel práškové syřidlo ŽIVOČIŠNÉ P1100V - 60g
895 Kč / ks

Živočišné práškové syřidlo Beaugel P1100V v množství 60g. 520mg chymozinu z telecího žaludku. Při ředění 60g syřidla ve 440ml vody síla 1:100 000.   Dlouhá trvanlivost. Při vhodném skladování a výrobním postupu toto množství vystačí přibližně na 20000l mléka při výrobě Tvrdých a polotvrdých sýrů. Při výrobě měkkých sýrů je spotřeba syřidla ještě nižší.   

Kód: 6818
Dým tekutý - uzené aroma 200ml
175 Kč / ks

Tekutý kouř  je připraven kondenzací kouře z bílého ořechu Hickory.   Dnes se jeho použitím nahrazuje klasické uzení. Použití je jednodušší a snadněji se zařazuje do výrobních postupů. Chuť i barva je odlišná od klasického uzení kouřem, ovšem pro většinu lidí již natolik známá, že přijímají tento přípravek, jako naprosto běžný a výrobky považují za prostě "uzené"  

Kód: 5904
Fixírka na tekutý dým
48 Kč / ks

Fixírka pro rozstřikování tekutých přípravků foukáním ústy.

Kód: 810
Chlorid vápenatý - roztok 36%,  500ml
55 Kč / ks

Chlorid vápenatý nahrazuje vápník, který se ztrácí z mléka zahříváním nebo i přílišným zchlazením, může chybět v nekvalitním mléce, např. podezření na záněty, hormonální změny u zvířat nebo prudké reakce na změny krmení. Je nezbytné ho přidávat do solné lázně pro nasolování sýrů. 

Kód: 138
Chlorid vápenatý - roztok 36%,  5l
412 Kč / ks

Chlorid vápenatý nahrazuje vápník, který se ztrácí z mléka zahříváním nebo i přílišným zchlazením, může chybět v nekvalitním mléce, např. podezření na záněty, hormonální změny u zvířat nebo prudké reakce na změny krmení. Je nezbytné ho přidávat do solné lázně pro nasolování sýrů. 

Kód: 6367
Kyselina askorbová - Vitamin C - 100g
39 Kč / ks

Kyselina L-askorbová se využívá jako antioxidant např. v ovocných džusech nebo v pekárenském průmyslu. Snižuje oxidaci tuků a tím brání vzniku rakovinotvorných látek. Další využití nalezne jako konzervační prostředek, jako prostředek ke zpracování mouky nebo jako přísada do ovocných salátů, džusů, snídaňových cereálií, mražených plodů moře a mnoho dalších.

Kód: 249
Kyselina citronová - 150g
38 Kč / ks

Kyselina slouží k dezinfekci výrobních prostor, způsobuje prudké okyselení povrchů, kde nepřežijí bakterie, zbavuje zápachu. Používá se také k výrobě americké mozzarelly + přidává se při výrobě syrovátkových sýrů.

Kód: 375
Kyselina citronová - 500g
98 Kč / ks

Kyselina slouží k dezinfekci výrobních prostor, způsobuje prudké okyselení povrchů, kde nepřežijí bakterie, zbavuje zápachu. Používá při výrobě americké mozzarelly a výrobě syrovátkových sýrů.

Kód: 945
Kyselina vinná - 100g
55 Kč / ks

Vhodné pro výrobu Mascarpone a Ricotta.

Kód: 560
Odměrka na ředění syřidla - 150ml s cejchováním
55 Kč / ks

Plastová odměrka. Vhodná pro rozmíchání a vlévání syřidla do mléka. 

Kód: 1814
Petr Rys (C) Fotovektor 19
16 Kč / ks

Typické pro výrobu sýra Vacherin.

Kód: 211
Popel sýrařský - k naředění v lahvičce 200ml
52 Kč / ks

Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu.  Balení připravené pro využití při domácí výrobě Zrajících sýrů z kultury Beaugel 15. Snadné aplikace 

Kód: 1853
Popel sýrařský - kelímek 50g
95 Kč / ks

Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu.  Působí také velmi efektně 

Kód: 213
plís2
1 550 Kč / ks

Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu.  Působí také velmi efektně 

Kód: 418
plís3
850 Kč / ks

Sýrařský popel vhodný k aplikaci na povrch tvarohových zrajících sýrů, kde podporuje růst bílé plísně a tvoří ochrannou vrstvu.  Působí také velmi efektně 

Kód: 417
Stéblo slaměné Saint Maure - 30ks, žito
128 Kč / ks

Pro tradiční výrobu sýru Saint Maure, kde slouží na zpevnění a provzdušnění sýru. Sýr stéblem "dýchá" a dobře zraje. 

Kód: 565
Stříkačka injekční 10ml
5,50 Kč / ks

Vhodné k odměřování syřidla a chloridu vápenatého. Na každý produkt je vhodné mít vlastní stříkačku.

Kód: 144
Stříkačka injekční 5ml
4,50 Kč / ks

Vhodné k odměřování syřidla a chloridu vápenatého. Na každý produkt je vhodné mít vlastní stříkačku.

Kód: 145
kulatá
48 Kč / ks

Sůl v praktické dóze s víčkem. Dobře se drží při nasolování sýrů na sucho. V misce je přiměřené množství, které spotřebujeme v rozumné době a nekontaminujeme vlhkostí a nečistotami větší objem. Po spotřebování doplníme další sůl z většího zásobníku.  Vhodná na povrchové nasolování sýrů a povrchovou afinaci kůrky.  

Kód: 6460
Nahoru
Další produkty